Η "μάχη" της Κωνσταντινούπολης ξεκινά: Ο Ιμάμογλου απέρυσε την υποστήριξη του Δήμου για το πλωτό κανάλι

Freepen.gr - Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου ανακοίνωσε ότι ο δήμος του απέσυρε την υποστήριξή του από το πρωτόκολλο που διέπει την κατασκευή του Canal İstanbul, ένα παλαιό όνειρο του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας του Canal İstanbul υπογράφηκε από τον πρώην δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης,  ο οποίος ήταν μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.

Το κανάλι της Κωνσταντινούπολης, το οποίο ο Ερντογάν αποκαλούσε το «τρελό έργο» του, είναι μια τεχνητή πλωτή οδός που διασχίζει την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης για να συνδέσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά και τη Μεσόγειο, προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Ο İmamoğlu ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο δήμος ενημέρωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Μεταφορών σχετικά με την απόσυρσή του από το πρωτόκολλο συνεργασίας Canal Istanbul.

Ισχυρός επικριτής του έργου, ο Ιμαμόγλου δήλωσε: «Θα συνεχίσω να προσεύχομαι [ότι αυτό το έργο δεν θα υλοποιηθεί]. Ο Θεός να δώσει κάποιο λόγο σε αυτούς που υπερασπίζονται αυτό το έργο".

Το εν λόγω σχέδιο βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης από το 2011, αλλά η υλοποίησή του έχει καθυστερήσει αρκετές φορές εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και περιβαλλοντικών προβληματισμών.

Οι περιβαλλοντολόγοι εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το τεχνητό κανάλι, υποστηρίζοντας ότι θα πληγούν οι υπόγειες πηγές νερού στην Κωνσταντινούπολη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail