Κανένας ξένος δε θα βοηθήσει όταν οι πολιτικοί πουλάνε εύκολα τη χώρα

Η Αθήνα δεν κέρδισε ποτέ ακολουθώντας τακτική υποχώρησης απέναντι στους Τούρκους. Ιστορικά φτάσαμε στο έσχατο σημείο εξευτελισμού να προτείνουμε το γενοκτόνο Κεμάλ για Νόμπελ Ειρήνης τη στιγμή που η Τουρκία άρχισε να παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζ;aνης από την επόμενη της υπογραφής της.

Ο γίγαντας Τουρκία περίμενε την άδεια της Αμερικής και της Ρωσίας για να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας. Όταν υποχωρείς διαρκώς φυσικά και δε θα σε σεβαστει κάνεις ούτε θα σε πάρει κανείς στα σοβαρά. Όσοι κατηγορούν τους ανύπαρκτους συμμάχους, θα έπρεπε πρώτα να αναρωτηθούν για τους πολιτικούς μας που υποχωρούν διαρκώς.

Άλλωστε ο Χόρτον είχε μιλήσει από το 1922 για τους Έλληνες πολιτικούς που θα πούλαγφαν τα πάντα για να κρατήσουν το κόμμα για λίγο ακόμα στην εξουσία. Κανένας ξένος δεν έχει λόγο να σε βοηθήσει όταν οι πολιτικοί πουλάνε τη χώρα εξαιρετικά εύκολα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail