Ο Μπαλάφας που ήθελε να το ρισκάρουμε με τους Τούρκους, τώρα ζητά αποφασιστικότητα κι όχι στάση κατευνασμού

Freepen.gr - O Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Νέο Epsilon TV (στον δημοσιογράφο Γ. Παπαγιάννη), τόνισε, μεταξύ άλλων σε σχέση με την προκλητική στάση του Ερντογάν και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης:

«Κατ΄ αρχήν είναι πρωτοφανές ένας ηγέτης και μάλιστα γείτονος χώρας να ασκεί εξωτερική πολιτική μέσω διαρροών. Αν δούμε όμως, τι είναι αυτό που προσάπτει ο Ερντογάν στον ΣΥΡΙΖΑ, έστω και μέσω διαρροών, είναι ότι παραχωρήσαμε άσυλο σε κατατρεγμένους Κούρδους. Στην προσπάθειά του, δηλαδή, να αντιμετωπίσει ή να κατευνάσει στο εσωτερικό της Τουρκίας το διαχρονικό ζήτημα με το αίτημα για ανεξαρτησία των Κούρδων και δημιουργία Κουρδικού Κράτους, εγείρει με σκοπιμότητα ένα θέμα που επί της ουσίας δεν έχει καν νομική βάση. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλη μία προκλητική στάση του κ. Ερντογάν. Τα μεγάλα εθνικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται μέσω διαρροών, όπως για παράδειγμα ζήσαμε πρόσφατα σε σχέση με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και, μάλιστα, αντικρούοντας το ίδιο το Μαξίμου το Υπουργείο Άμυνας.

Εμείς, σε αντίθεση με την ΝΔ, δεν θα επιδοθούμε σε μικροπολιτική αντιπολίτευση, ειδικά όσον αφορά σε εθνικά ζητήματα. Η προκλητική συμπεριφορά του κ. Ερντογάν απαιτεί ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και όχι στάση κατευνασμού όπως έχει επιδείξει ο κ. Μητσοτάκης».

Ωστόσο για να θυμηθούμε τι έλεγε ο ίδιος άνθρωπος μερικά χρόνια νωρίτερα στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" και το Μάκη Κουρή:

- Θα περικόψουμε ισχυρότατα τις εξοπλιστικές δαπάνες

- Κι αν έχεις την Τουρκία απέναντι;

- Θα το ρισκάρουμε. Θα το ρισκάρουμε. Θα το ρισκάρουμε!



Να λοιπόν που το ρισκάραμε, όχι μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ για να λέμε την αλήθεια, αλλά από το 2000 και μέτα και σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Ρισκάραμε να βάλουμε το κεφάλι μας μέσα στο στόμο κροκόδειλου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail