Ο Σίσι προλαβαίνει τον Ερντογάν και στέλνει ρωσικά τανκς στο Χαφτάρ για να πάρει την Τρίπολη

ΑΑ
Freepen.gr - Αιγυπτιακές πηγές αποκάλυψαν την Τετάρτη ότι ο Πρόεδρος Abdel Fattah Al-Sisi ενέκρινε την ανάπτυξη ρωσικής κατασκευής αρμάτων μάχης στη Λιβύη για να στηρίξει τις δυνάμεις που είναι πιστοί στον Khalifa Haftar ενάντια της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), όπως αναφέρει το middleeastmonitor.com.

Τα αιγυπτιακά τανκς είναι παρόμοια με αυτά που ήδη χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις του Haftar.
Οι πηγές εξήγησαν επίσης ότι οι αξιωματούχοι της Αιγύπτου συμφώνησαν με τον Χάφταρ ότι θα παρέχουν προσωρινά αυτά τα άρματα μάχης, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους παραδώσει τα υπόλοιπα μετά το τέλος της μάχης και την επίτευξη των στόχων του, για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Λιβύης. 

Οι πηγές ανέφεραν ότι η συμφωνία συνάφθηκε ώστε να αποφευχθεί η παραβίαση του ψηφίσματος του ΟΗΕ που δεν επιτρέπει τον εξοπλισμό των εμπλεκομένων μερών της σύγκρουσης στη Λιβύη.

Οι πηγές ανέφεραν περαιτέρω ότι η απόφαση της Αιγύπτου ήρθε μετά την αντίληψη του Καΐρου για "σοβαρές προθέσεις της Άγκυρας για άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη" υπέρ της GNA.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail