Μήπως Κύριε αναπαράγοντας τη χλευαστική εικόνα για να καυτηριάσω όσους σε μυκτήρισαν, Σε προσβάλλω;

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Ένα άγνωστο νυχτερινό κατάστημα στο πανελλήνιο έγινε πασίγνωστο λόγω μιας εκδήλωσής του και της παραποίησης μιας εικόνας του Ιησού Χριστού. Οι Σταυροφόροι του 21ου αιώνα έσπευσαν αμέσως να κατακεραυνώσουν δίχως όμως πολλοί εξ αυτών να αναρωτηθούν αν αναπαράγοντας την επικείμενη εικόνα, εν τέλει προσβάλλουν κι αυτοί το Θεό.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Θεός ου μυκτηρίζεται. Δεν έχει ανάγκη τη δική μας υπεράσπιση. Είναι παντοδύναμος. Το είπε και στον Πέτρο κατά τις δραματικές ώρες που προηγήθηκαν της σταύρωσης, ότι αν το επιθυμούσε, άγγελοι θα προσέτρεχαν υπέρ Του.

Λάθος λοιπόν η αναπαραγωγή της εικόνας. Όσο για τους ιθύνοντες νόες; Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ζουν στην Ελλάδα, τη χώρα που πχ βρίζει την Παναγία 364 ημέρες το χρόνο. Η 365η είναι η μέρα της κοιμήσεώς της. Βρίσκονται στη χώρα των χριστιανών του 10λεπτου (τα 10 λεπτά πριν την Ανάσταση). Το έκαναν διότι αφενός δεν πιστεύουν κι αφέτερου επειδή σε αυτή τη χώρα οι αντιρατσιστικοί νόμοι δεν...ισχύουν όταν θίγονται οι χριστιανοί. Επιπλέον δεν ανέμεναν ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Που να τολμήσουν πχ να θίξουν κάτι από το ισλάμ βλέποντας τους πακιστανούς στην Αθήνα να ζητούν σκληρή τιμωρία κάποιου αγνώστου που ισχυρίζονται ότι προσέβαλε το κοράνι; Μάγκες αλλά όσο τους παίρνει λοιπόν, ή όσο εκτιμούσαν πως τους παίρνει στο μπαρ.

Το να αναπαράγουν χριστιανοί, έστω και κατ' όνομα οι περισσότεροι, μια εικόνα και μια δημοσίευση για να την στηλιτεύσουν, δεν προσφέρει κάτι, απεναντίας διαφημίζεται βασικό συστατικό της αρχικής ενέργειας. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν ξαναπατάς το πόδι σου στο κατάστημά τους. Δεν τους δίνεις χρήματα και τους οδηγείς σε μαρασμό. Κι αν κάποιος θέλει να τοποθετηθεί, ας το κάνει προσεκτικά έχοντας κατά νου μήπως στο τέλος άθελά του δε διαφέρει πολύ από εκείνους που καυτηριάζει.

Ας μην ξεχνάμε πως «Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail