Ετοιμάζεται να στείλει ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης η Τουρκία

Freepen.gr - Στην αποκάλυψη ότι η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει ερευνητικό σκάφος στην περιοχή που έχει συμφωνήσει με τη Λιβύη νότια - νοτιοανατολικά της Κρήτης, σε μια πρώτη προσπάθεια να επιβάλει νέα τετελεσμένα, αλλά και για να ανιχνεύσει τις ελλαδικές αντιδράσεις και αντοχές, προβαίνει ο Κώστας Βενιζέλος στο Φιλελεύθερο.

Προφανώς μια τέτοια κίνηση της Τουρκίας αποσκοπεί στο να προσδώσει περισσότερο ισχύ και ενέργεια στην υπό αμφισβήτηση Συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης και πιθανότατα προ εντυπωσιακών εξελίξεων στο θέατρο του εμφυλίου της πολύπαθης Λιβύης καθώς τα πράγματα για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν εξελίσσονται καθόλου καλα.

Το γεγονός άλλωστε της σπουδής της ψήφισης της Συμφωνίας και της έκδοσής της χθες Σάββατο στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως αλλά και το ότι ο αλ-Σάρραζ στην Τρίπολη δεν έφερε το θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά στην προεδρεύουσα επιτροπή συνηγορεί στην εικαζόνεη τουρκική βιασύνη.

Πρώτο βήμα, συνεπώς, είναι η αποστολή ενός ερευνητικού σκάφους και αργότερα, μετά το τέλος των σεισμικών ερευνών, γεωτρύπανου. Αναμένονται τα δικά μας βήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail