Η γερμανική αστυνομία δίνει πληροφορίες, η τουρκική αστυνομία βάζει στη φυλακή

Freepen.gr - Οι Γερμανίδες πολίτες Hozan Cane και Dilan Örs, μητέρα και κόρη είναι φυλακισμένες στην Τουρκία - Έχει αποδειχθεί ότι οι μονάδες ασφαλείας στη Γερμανία μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τους Κούρδους και άλλους αντιφρονούντες που ζουν στη χώρα με την τουρκική αστυνομία, σημειώνει σχετικά το πρακτορείο ANF.

Όταν η Dilan Örs, η κόρη της καλλιτέχνιδας, Hozan Canê, πήγε στην Τουρκία για να επισκεφθεί τη μητέρα της τον περασμένο Σεπτέμβριο, έμαθε ότι η γερμανική αστυνομία έστειλε στην Τουρκία πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό της και το γεγονός ότι είχε συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες υπέρ του Abdullah Öcalan στην Κολωνία. Απελευθερώθηκε και στη συνέχεια φυλακίστηκε κατηγορούμενη ότι προσπάθησε να εγκαταλείψει την Τουρκία παρά την απαγόρευση εξόδου.

Η γερμανική αστυνομία φάνηκε να διαβίβασε στις τουρκικές αρχές πληροφορίες σχετικά με την κράτηση της Dilan Örs το 2012. Η υπόθεση έκλεισε στη Γερμανία, αλλά χρησιμοποιείται στην Τουρκία ως λόγος για τη φυλάκιση της.

Η μητέρα της, Hozan Cane (Saide Inaç), κρατήθηκε στην Ότνιρ τον Ιούνιο του 2018 όταν συμμετείχε σε εκλεκτικές διαδικασίες για το HDP. Η τραγουδίστρια κρίθηκε ένοχη για ένταξη στο PKK και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και τρεις μήνες στη φυλακή.

Εξαίρεσε σε δύο περαιτέρω κατηγορίες υποκίνησης και προσβάλει τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Σε όλα, αντιμετώπισε έως και 13 χρόνια πίσω από τα μπαρ. Ο Inaç, η δίκη του οποίου ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου, ακολούθησε δικαστική διαδικασία μέσω τηλεοπτικού συνδέσμου από τη φυλακή γυναικών του Bakirköy στην Κωνσταντινούπολη. Ο δικηγόρος της, ο Nevruz Akalın, δήλωσε ότι η ετυμηγορία θα ασκηθεί προσφυγή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail