Από τη Ρωσία με...αγάπη προς ΗΠΑ: Σε λίγο θα μας ζητήσετε να μην αναπνέουμε

Freepen.gr - Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά των αγωγών Nord Stream-2 και του Turkish Stream, λέγοντας ότι το κράτος, με το ιστορικά πρωτοφανές του χρέος, απαγορεύει σε άλλους να αναπτύξουν τις οικονομίες τους.

"Μια χώρα με εθνικό χρέος 22 τρισεκατομμυρίων δολαρίων απαγορεύει στις χώρες που είναι αξιόπιστες να αναπτύξουν τον πραγματικό τομέα των οικονομιών τους! Η αμερικανική ιδεολογία της ζωής δεν αντέχει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, τον οποίο το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει τακτικά, εκδίδοντας ένα νέο ένταλμα οικονομικής σύλληψης" έγραψε στο Facebook η Ζαχάροβα σχολιάζοντας μάλιστα με νόημα ότι "σε λίγο θα ζητήσουν να σταματήσουμε να αναπνέουμε".



Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε αργά την Παρασκευή μια ερμηνευτική εγκύκλιο δηλώνοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά των αγωγών Nord Stream-2 και του Turkish Stream τέθηκαν αμέσως σε ισχύ και πως οι ΗΠΑ ζητούν από τις κατασκευαστικές εταιρείες να σταματήσουν τη δουλειά τους.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά από άποψη συμφερόντων καθώς ο Nord Stream 2 είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών: της Engie της Γαλλίας, της OMV της Αυστρίας, της Ολλανδικής Royal Dutch Shell και της Γερμανίας Uniper και Wintershall. Ο αγωγός μήκους 745 μιλίων θα μεταφέρει από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω των χωρικών υδάτων ή αποκλειστικών οικονομικών ζωνών της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Σουηδίας έως και 55 δισ. κυβικά μέτρα (1.942 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) φυσικού αερίου ετησίως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail