Τους έλεγαν ότι βρίσκεται αδέσποτο κάτω από το αμάξι και τους έκλεβαν τα πάντα

Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, στις 17-12-2019 στην Νέα Μάκρη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Παπάγου-Χολαργού, τρείς (3) αλλοδαποί, για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι δράστες, από τον περασμένο Απρίλιο, είχαν συστήσει συμμορία και κινούμενοι με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους είτε εντός καταστημάτων είτε εκτός αυτών και τα ανέμεναν όταν προσέγγιζαν τα σταθμευμένα οχήματά τους.

Ακολούθως, στις περιπτώσεις όπου τα θύματα βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους και επιχειρούσαν να αναχωρήσουν, ένας από τους δράστες, τους ενημέρωνε για την ύπαρξη εμποδίου στο εμπρόσθιο λάστιχο (το οποίο λίγο νωρίτερα είχαν οι ίδιοι τοποθετήσει) ή υποτιθέμενου αδέσποτου ζώου κάτω από το όχημα με αποτέλεσμα να εξέρχονται αυτού και να του αποσπούν την προσοχή. Παράλληλα, οι συνεργοί του αφαιρούσαν από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ή του πορτ παγκάζ τσάντες, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Επίσης, στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν εργαζόμενοι σε κατάστημα, οι δράστες τους απασχολούσαν ενώ οι συνεργοί τους αφαιρούσαν χρήματα και κινητά.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς.

Ο συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail