Πρόβλεψη για θύελλα συλλήψεων για στελέχη του ΑΚΡ μόλις χάσει την εξουσία ο Ερντογάν

Freepen.gr - Ο δημοσιογράφος Cem Küçük, ισχυρός υποστηρικτής του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι αν ο Ερντογάν ή το κόμμα του πέσουν από την εξουσία, τα στελέχη του ΑΚΡ θα αποτελέσουν αντικείμενο μαζικών κρατήσεων και θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα, σημειώνει το turkishminute.com.

Οι παρατηρήσεις του Küçük ήρθαν το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος για την φιλοκυβερνητική τηλεόραση Beyaz, ενώ ο φιλοξενούμενος του προγράμματος Latif Şimşek και ο βουλευτής του ΑΚΡ Μεχμέτ Μέινερ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα νέα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται επί του παρόντος στην Τουρκία από τους πρώην μεγάλους του ΑΚΡ, Αχμέτ Νταβούτογλου και Αλί Μπαμπατζάν.

"Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι υπερβάλλουμε, αλλά εάν εκλεγεί ένας αντίπαλος του Ερντογάν, ο καθένας [που υποστηρίζει το ΑΚΡ] μαζί με εμάς θα δικαστεί. Θα ξεκινήσει σειρά συλλήψεων", δήλωσε ο Küçük.

Ο Küçük δήλωσε επίσης ότι τα πρόσωπα υπέρ του ΑΚΡ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα και να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη εάν ο Ερντογάν χάσει την εξουσία, αλλά δεν θα τους χορηγηθεί προστασία στις χώρες αυτές, αν και τώρα χορηγούν άσυλο στους οπαδούς του Gülen και τους Κούρδους που έχουν εγκαταλείψει την Τουρκία λόγω των κυβερνητικών διώξεων.

"Ας πούμε ότι πήγα στο Λονδίνο [να ζητήσω άσυλο] καθώς μπορώ να μιλήσω αγγλικά. Θα με εξέδιδαν στην Τουρκία μέσα σε δύο ημέρες", δήλωσε ο Küçük.

Σε απάντηση, ο Metiner δήλωσε ως άτομο που δεν μιλάει αγγλικά, ότι δεν θα είχε πουθενά να πάει σε μια τέτοια κατάσταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail