Η εγκληματικότητα «σκοτώνει» την κυβέρνηση της Σουηδίας

Lenaeriksson / Pixabay
Freepen.gr - Μόνο το 8% των Σουηδών ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες μπορούν να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο πρόβλημα της βίας σε συμμορίες το επόμενο εξάμηνο, αποκάλυψε νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την ερευνητική εταιρεία Sifo, έδειξε ότι το 88% των Σουηδών ψηφοφόρων πιστεύουν ότι τα επίπεδα βίας θα παραμείνουν σταθερά ή θα αυξηθούν τους προσεχείς μήνες, σύμφωνα με την Expressen.

Για τον Tivo Sjörén, επικεφαλής της Sifo, η υπερβολική έλλειψη εμπιστοσύνης στην ικανότητα της κυβέρνησης να χειριστεί την αύξηση της βίας των συμμοριών παρουσιάζει ένα μεγάλο πρόβλημα για τους σοσιαλδημοκράτες.

"Φυσικά, όσοι είναι στην κυβέρνηση πρέπει να φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Αλλά αυτοί μπορεί να οδηγήσει σε δυσπιστία στην κοινωνία όταν υπάρχει τόσο χαμηλή εμπιστοσύνη στην αστυνομία και στους πολιτικούς», δήλωσε ο Sjörén,

"Είναι σοβαρό εάν το κράτος δεν μπορεί να παραδώσει αυτό που αποτελεί μέρος του κοινωνικού συμβολαίου", πρόσθεσε.

Η δημοσκόπηση έρχεται δύο εβδομάδες μετά που ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της μαζικής μετανάστευσης και της βίας των συμμοριών.

"Ο διαχωρισμός οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει πολύ χαμηλή απασχόληση και υπερβολική ανεργία σε αυτούς τους τομείς. Αλλά αυτό θα ήταν το ίδιο ανεξάρτητα από το ποιος είχε ζήσει εκεί. Εάν βάζετε τους ανθρώπους που γεννιούνται στη Σουηδία υπό τις ίδιες συνθήκες, έχετε το ίδιο αποτέλεσμα", ισχυρίστηκε ο Λόφβεν μολονότι τα στατιστικά της ανεργίας έχουν υποχωρήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail