Δεκάδες συλλήψεις σε δύο επικίνδυνες σήραγγες στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας

ΑΡ
Freepen.gr - Η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακάλυψε δύο σήραγγες που χρησιμοποιούνταν από μετανάστες για να εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία από τη Σερβία. Συγκεκριμένα η αστυνομία δήλωσε ότι βρέθηκαν δύο σήραγγες κοντά στα νότια χωριά Asotthalom και Csikeria. 44 μετανάστες που πιστεύεται ότι έχουν χρησιμοποιήσει τα υπόγεια περάσματα για να γλιστρήσουν στη χώρα συνελήφθησαν στο Asotthalom, αναφέρει η Daily Mail.

"Αυτή τη φορά η αστυνομία εντόπισε δύο σήραγγες που σκάθηκαν με το χέρι, χωρίς δομές υποστήριξης, απειλώντας τη ζωή εκείνων που τις χρησιμοποιούν", ανέφερε η αστυνομική δήλωση.

Ο αστυνομικός, Jeno Szilassi-Horvath δήλωσε ότι ένας Σέρβος υπήκοος που πιστεύεται ότι εμπλέκεται στην εμπορία ανθρώπων είχε συλληφθεί μαζί με τους μετανάστες.


Η σήραγγα κοντά στο Asotthalom είχε 36 μέτρα μήκος, πλάτος 50 εκατοστά, ύψος 60 εκατοστά, και σκάφτηκε σε 6 μέτρα βάθος κάτω από την επιφάνεια χωρίς δοκούς στήριξης για να αποφευχθεί η κατάρρευση της. Η άλλη σήραγγα στο χωριό Csikeria είχε μήκος 22 μέτρα. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι κανένας μετανάστης δεν την είχε χρησιμοποιήσει για να περάσει στην Ουγγαρία.

Ο Szilassi-Horvath δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συνοριακοί πράκτορες χρησιμοποιούν σαρωτές και drones για να αναζητήσουν άλλες σήραγγες που θα μπορούσαν να έχουν ανοιχθεί κατά μήκος των ουγγρικών-σερβικών συνόρων.


"Ο αριθμός των μεταναστών που επιθυμούν να εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία από τη Σερβία έχει αυξηθεί σημαντικά τον περασμένο μήνα", δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού Gergely Gulyás κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για το περιστατικό.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, πάνω από 600 άτομα αναχαιτίστηκαν προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία σε σύγκριση με τα περίπου 80 την ίδια εβδομάδα το 2018.

"Συνολικά 11.880 άτομα έχουν επιχειρήσει να εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία το 2019, με 2.418 από αυτές τις προσπάθειες αυτό το μήνα", πρόσθεσε ο Gulyás.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail