Η κλεψύδρα αδειάζει γρήγορα: Ο Ερντογάν προαναγγέλλει ερχομό ΝΑ της Κρήτης

Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι AHaber ότι υπάρχουν σημαντικά αποθέματα υδρογονανθράκων κάτω από την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως πολύ σύντομα θα κάνουν και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές της συμφωνίας Τουρκίας Λιβύης και πως η Τουρκία μπορεί να εργαστεί στην περιοχή με εταιρείες "ισχυρές στη διεθνή κοινότητα".

Σημειώνοντας ότι η συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την αναγνωρισμένη από το ΟΗΕ κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης θα τεθεί σε ισχύ μετά την επικύρωσή της στο τουρκικό κοινοβούλιο, υπογράμμισε ότι με τη συμφωνία θα προστατευθούν τόσο η Τουρκία όσο και τα δικαιώματα της Λιβύης και ότι η Τουρκία δεν θα επέτρεπε να ληφθούν μονομερή μέτρα προαναγγέλλοντας .

"Αν η κυβέρνηση της Λιβύης ζητήσει στρατιωτική στήριξη, η Τουρκία θα λάβει την απόφασή της", δήλωσε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι η Αγκυρα είναι "έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη στη Λιβύη".

"Μπορούμε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου", πρόσθεσε.

Το μνημόνιο για τα θαλάσσια σύνορα επιβεβαίωσε τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει μονομερούς γεώτρησης από την ελληνοκυπριακή διοίκηση, με τον Ερντογάν να διευκρινίζει ότι το ψευδοκράτος έχει επίσης δικαιώματα στους πόρους της περιοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail