Η Τουρκία μεθοδεύει προσάρτηση των κουρδικών πόλεων της ΒΑ Συρίας: Διόρισε επάρχους, εγκαθιστά ισλαμιστές

Freepen.gr - Η Τουρκία ξεκινά - όπως με τη Jarablus, την Afrin, την Azaz και την al-Bab - να θεσμοθετήσουν την προσάρτηση των πόλεων Serêkaniyê (Ras al-Ain) και Girê Spî (Tal Abyad). Ο Αμπντουλάχ Ερίν, κυβερνήτης της επαρχίας Urfa του Βορείου Κουρδιστάν, ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου τον διορισμό Τούρκων αξιωματούχων ως διοικητών επαρχιών στις Serêkaniyê και Girê Spî, μεταδίδει το πρακτορείο ANF.

Έχοντας εκτοπίσει περίπου 300.000 ανθρώπους από τις δύο πόλεις και τις γύρω περιοχές στα τουρκικά σύνορα, το τουρκικό κράτος εργάζεται τώρα για να εγκαταστήσει σε αυτές τις περιοχές ανθρώπους που έφεραν από διαφορετικές περιοχές.

Διορισμός κατοχικής διοίκησης

Ο κυβερνήτης της Urfa υποστήριξε τα ακόλουθα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: "Η παροχή πόσιμου νερού, ενέργειας, φαρμάκων και υποδομής έχει αρχίσει και οι άνθρωποι επιστρέφουν γρήγορα σπίτι". Ο ίδιος ομολόγησε ότι το τουρκικό κράτος σχεδιάζει μόνιμη παρουσία στην περιοχή.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Hami Aksoy, εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε: "Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να συνεχίσουμε την Επίχειρηση Πηγή Ειρήνης. Όπως είπε ο Πρόεδρός μας, δεν θα φύγουμε από τη Συρία μέχρι την εκκαθάρισή της από τους τρομοκράτες.

Η σημερινή φάση είναι αρκετά συγκρίσιμη με εκείνη που συνέβη στην Αλεξανδρέττα [Χατάι] το 1938. Την εποχή εκείνη, υπό την πίεση της Τουρκίας, η περιοχή χαρακτηρίστηκε για πρώτη φορά ως «ανεξάρτητο κράτος» και στη συνέχεια προσαρτήθηκε από την Τουρκία. Πριν την προσάρτηση προηγήθηκε μια μαζική πολιτική διευθέτησης για να κερδίσει ένα δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Αλεξανδρέττα Μια παρόμοια διαδικασία λαμβάνει χώρα τώρα στη Βόρεια Συρία. Το καθεστώς του ΑΚΡ προσπαθεί να εγκαταστήσει «τουρκμενικό» πληθυσμό από όλο τον κόσμο στο Girê Spi και τη Serêkaniyê.

Ο "τουρκμενικός" οικισμός

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2019 μια συνάντηση με τίτλο "5ο Τακτικό Συνέδριο του Συριακού Συμβουλίου του Τουρκμενιστάν" στην κατεχόμενη από την Τουρκία πόλη Αζάζ. Το τουρκικό κράτος κάλεσε τους "Τουρκμένους" σε άλλες περιοχές να "επιστρέψουν" στα κατεχόμενα εδάφη. Ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Yavuz Selim Kıran πήρε επίσης μέρος στη συνάντηση και δήλωσε: "Η Τουρκμενική υπόθεση πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω. Θα συνεχίσουμε τον αποφασισμένο αγώνα μας να τους προσφέρουμε μια ασφαλή περιοχή και να την επιστρέψουμε στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της περιοχής και στους εκτοπισμένους".

Ο Muhammed Vecih Cuma, πρόεδρος του συμβουλίου του Τουρκμενιστάν στη Συρία, το οποίο ελέγχεται από την Τουρκία, δήλωσε: "Εάν δημιουργηθεί μια ασφαλής περιοχή, είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας πολύ γρήγορα και να πάρουμε τη μοίρα μας στα δικά μας χέρια".

Η λεγόμενη μεταβατική κυβέρνηση

Το τουρκικό κράτος έχει σχηματίσει μια «Συριακή μεταβατική κυβέρνηση», με επικεφαλής τον Abdulrahman Mustafa. Αυτή η μεταβατική κυβέρνηση νομιμοποίησε τα εγκλήματα της Ταξιαρχίας Sultan Murad υποστηρίζοντας ότι η κριτική προέκυψε από την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την επιτυχία της.

Τέσσερα κόμματα ενωμένα

Ο Πρόεδρος του Τουρκικού Κοινοβουλίου Mustafa Şentop έστειλε ένα μήνυμα συγχαρητηρίων για τη συνάντηση κατά την οποία το Κόμμα Εθνικού Κινήματος του Συριακού Τουρκμενιστάν, το Συμμαχικό Μαζικό Συριακό Τουρκμενιστάν, το Κόμμα Συρίας-Τουρκμενίων Nahda και το Κόμμα Vefa σφυρηλάτησαν την προαναφερθείσα συμμαχία. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι λεγόμενοι αντιπρόσωποι από το Χαλέπι, τη Λατάκια, την Ταρσό, το Ιντλίμπ, τη Χάμα, τη Χομς, τη Δαμασκό, το Γκολάν και τη Ράκα. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η οριοθέτηση της "Τουρκμενικής" επικράτειας στη Συρία, ακόμη και η σημαία και ο ύμνος διαδόθηκαν.

Μετεγκατάσταση ατόμων από την Κεντρική Ασία στη Ροζάβα

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κατάληψη των Serêkaniyê και Girê Spi, ξεκίνησε η "Τουρκοποίηση" της περιοχής. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, η Γενική Διεύθυνση της τουρκικής υπηρεσίας μετανάστευσης έχει αρχίσει να προετοιμάζει την επανεγκατάσταση των οικογενειών από τα «Τουρκικά κράτη» στην Κεντρική Ασία στις δύο βόρειες Συριακές πόλεις.

Στην Κωνσταντινούπολη, το Hatay, το Antep και την Urfa,, η Τουρκική Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης, η οποία συντονίζεται από την τουρκική μυστική υπηρεσία MIT, άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος για επανεγκατάσταση σε καταφύγια προσφύγων στον κατεχόμενο διάδρομο από τη Serêkaniyê έως το Girê Spi.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, η MIT συναντά τους ριζοσπάστες ισλαμιστές που μετανάστευσαν στην Τουρκία από τα λεγόμενα Τουρκικά κράτη όπως το Ανατολικό Τουρκμενιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και ακόμη και το Αφγανιστάν, για να τους πείσουν για την επανεγκατάσταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail