Ο κ. Δένδιας όταν μιλάει, προσέχει αυτά που λέει ή θέλει να τους εξαγριώσει όλους; Τι του ξέφυγε

Ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει μια δική του προσέγγιση στα πράγματα. Θεωρεί πχ ότι έχει παρέλθει η διπλωματία των κανονιοφόρων του 19ου, εκτιμά πως η Τουρκία πετά τα λεφτά της όταν κάνει έρευνες μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ ή θεωρεί ότι δε θα έρθει τουρκικό ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης γιατί...η συμφωνία με τη Λιβύη είναι παράνομη.

Του Στρατή Μαζίδη

Παράνομα είναι πολλά πράγματα. Πχ το ψευδοκράτος, ή μια ληστεία μετά φόνου. Ο υπουργός μάλλον συμπεριφέρεται περισσότερο ως ένας καλός δικηγόρος παρά ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Ωστόσο τώρα του ξέφυγε ακόμη ένα ωραίο διπλωματικό μαργαριτάρι.

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τον Προϋπολογισμό του 2020 αναφερόμενος στα θέματα με την Τουρκία τόνισε ότι "η Ελλάδα είναι μια Ευρωπαϊκή Χώρα. Δε θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Bαλκάνιου καβγατζή". Το αν η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, νομίζω πως όλοι το βλέπουμε και το διαπιστώνουμε καθημερινά.

Τι είναι όμως ο...Βαλκάνιος καυγατζής; Φράση την οποία είχε χρησιμοποιήσει και στις 10/10/19 στον alpha λέγοντας πως "δεν έχουμε ανοίξει καυγά με κανέναν. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια, δεν είναι ένας βαλκανικός καυγατζής, δεν είναι ένας βαλκανικός ταραξίας, δεν κάνει κόνξες σε κανέναν".

Οι Ρουμάνοι είναι καυγατζήδες; Οι Σέρβοι είναι καυγατζήδες; Οι Βούλγαροι είναι καυγατζήδες;  Κι αν υπάρχουν καυγάδες στα Βαλκάνια είναι διότι οι λογαριασμοί τους ουδέποτε έκλεισαν ιστορικά δίκαια. Δύο παραδείγματα. Το ιστορικό λίκνο της Σερβίας, το Κοσσυφοπέδιο έχει τρόπον τινά αποσχιστεί με το ζόρι, οι Ελληνες στη Βόρειο Ηπειρο απελευθερώθηκαν τρεις φορές δίχως να είναι ελεύθεροι.

Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, αντί να κοιτάμε να στήσουμε μια συμμαχία κατά τα πρότυπα των Βαλκανικών Πολέμων ή έστω να κινητοποιήσουμε φέρνοντας με το μέρος μας τις χώρες της χερσονήσου, τις προσβάλλουμε κι από πάνω; Ακόμη κι εκείνες που δεν έχουμε διαφορές; Τη μια εμείς δεν κάνουμε τέτοια χάλια, την άλλη είμαστε ευρωπαϊκή χώρα, την παράλλη δεν είμαστε Βαλκάνιοι καυγατζήδες... Ίσως με έναν αναγραμματισμό να καταλάβουμε τι τελικά είμαστε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail