Ωραίες οι συμμαχίες αλλά το Τουρκικό Ναυτικό εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό από την Κύπρο

Freepen.gr - Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό σκάφος κοντά στην Κύπρο πριν από δύο εβδομάδες, επιβεβαίωσε το Σάββατο το Υπουργείο Εθνικής Υποδομής, Ενέργειας και Υδάτων, γράφει ο Lahav Harkov για την Jerusalem Post.com.

Το Bat Galim [φωτο], ένα σκάφος που ανήκει στην Ισραηλινή Ωκεανογραφική και Λιμνολογική Ερευνητική Υπηρεσία, είχε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion στο Negev, καθώς και έναν Κύπριο γεωλόγο, οι οποίοι πραγματοποιούσαν έρευνα εγκεκριμένη από την κυβέρνηση της Κύπρου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή της Μεσογείου Θάλασσας στην οποία εργάζονταν οι ερευνητές, αλλά το ναυτικό της απαίτησε να μετακινηθεί το Bat Galim προς τα νότια, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Κανάλι 13.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη του Ισραήλ στην Άγκυρα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να τον ενημερώσει ότι το σχέδιο του Τελ Αβίβ για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου στην Ευρώπη σε αυτό το τμήμα της Μεσογείου, σε συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο χρειάζεται την έγκριση της Τουρκίας, ανέφερε το Κανάλι 13.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail