Διπλασιάστηκε το ποσοστό των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως Κούρδοι στην Τουρκία

Freepen.gr - Οι Τούρκοι πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως Κούρδοι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μεταξύ 2008 και 2018, σύμφωνα με την έκθεση του 2018 για τον τρόπο ζωής και το φύλο από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Konda σημειώνει το ahvalnews.com.

Η αναλογία των ανδρών που αυτοπροσδιορίστηκαν ως Κούρδοι αυξήθηκε από 9% το 2008 σε 16% το 2018, ενώ τα στοιχεία για το 2008, συμπεριλαμβάνουν την εθνότητα Zaza, που συγκαταλέγεται μεταξύ των κουρδικών πληθυσμών, σύμφωνα με τη μελέτη. Το 2018, το 2% των ανδρών χαρακτηρίστηκε ως Zaza, μια εθνική ομάδα που σχετίζεται με τους Κούρδους.

Οκτώ τοις εκατό των γυναικών αυτοπροσδιορίζονταν ως Κούρδισσες και Ζάζα το 2008, ενώ ο δείκτης αυτός το 2018 διπλασιάστηκε στο 16%.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη με συνολικά 5.793 άτομα σε ολόκληρη την Τουρκία, ανέφερε ότι ο σχεδόν διπλασιασμός του ποσοστού των πολιτών της Τουρκίας που αυτοπροσδιορίζονται ως Κούρδοι οφείλεται εν μέρει στην αύξηση του πληθυσμού.

Εδώ να σημειώσουμε ότι αρκετές αναλύσεις τα τελευταία χρόνια αναδεικνύουν το γεγονός ότι στην Τουρκία ο πληθυσμός αυξάνεται περισσότερο χάρη στους Κούρδους και πως σε ορισμένες δεκαετίες θα αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων.

"Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είχε αντίκτυπο το γεγονός πως η κουρδική ταυτότητα έχει γίνει πιο αναγνωρισμένη μεταξύ των Κούρδων και ότι οι Κούρδοι είναι πλέον πιο άνετοι στην ανοιχτή έκφραση της ταυτότητάς τους", ανέφερε.

Ο σεβασμός για την ποικιλομορφία αυξήθηκε επίσης στη χώρα κατά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με την έκθεση, αν και σε μικρότερο βαθμό από την αύξηση του πληθυσμού των Κούρδων.

Μόνο το 57% των συμμετεχόντων το 2018 δήλωσαν ότι θα συμφωνούσαν τα παιδιά τους να παντρευτούν κάποιον από διαφορετική εθνοτική ομάδα, σε σχέση με το 54% του 2008.

Η θρησκευτική ανοχή αυξήθηκε περαιτέρω μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, ενώ το 56% και το 40% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θα συμφωνούσαν τα παιδιά τους να παντρευτούν κάποιον από διαφορετική αίρεση και θρησκεία αντίστοιχα, από 44% και 30% το 2008.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail