Το διεθνές δίκαιο και η χώρα

PublicDomainPictures / pixabay
Με αφορμή το σχόλιο δημοσιογράφου ότι το διεθνές δίκαιο είναι πάνω από την επιβίωση της χώρας ας ξεκαθαρισουμε ένα πράγμα. Δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο, υπάρχουν συμφέροντα. Η Τουρκία εχει διαπράξει γενοκτονίες, εθνοκαθάρσεις και όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ, αλλά συνεχίζει ακάθεκτη και επιβραβεύεται. Έχει εισβάλει σε μια τρίτη χώρα, τη Συρία, κάνει εθνοκάθαρση δημιουργεί πρόσφυγες και η Ευρώπη την πληρώνει.

Η Αλβανία παραβιάζει τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και κάνεις δε δίνει δεκάρα τσακιστή. Η Ελλάδα ήταν πάντα θύμα, ειδικά από την στιγμή που επικράτησε στην εξωτερική πολιτική το δόγμα της μικρής και έντιμου Ελλάδας. Όταν μια χώρα αποφασίζει να μείνει μικρή, καταντά να προτείνει τον γενοκτόνο Κεμάλ για Νόμπελ Ειρήνης.

Το ότι αυτή η χώρα θα κινδυνέψει να εξαφανιστεί είναι θέμα κοινής λογικής. Οι χώρες είναι τα σπίτια των λαών. Όποιος μισεί τα σπίτια των λαών, μισεί τους λαούς. Την επόμενη φορά που κάποιος θα επικαλεστεί την ισχύ του διεθνούς δικαίου η απάντηση είναι εύκολη: δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail