Οι τράπεζες κατάσχουν αδίστακτα ακόμα και τις πενιχρές αγροτικές επιδοτήσεις

Αδίστακτα, παράνομα και κυνικά οι τράπεζες προβαίνουν μαζικά και ανελέητα σε μαζικές κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων εκείνων των αγροτών δανειοληπτών που έχουν καθυστερήσει την αποπληρωμή των δόσεων των δανείων τους για λόγους πέραν της θέλησής τους.

Από: iskra.gr

Η Iskra εδώ και καιρό δέχεται καταγγελίες για τέτοιες εντελώς απαράδεκτες κατασχέσεις, οι οποίες έχουν πάρει διαστάσεις κύματος το τελευταίο διάστημα.

Σήμερα μας καταγγείλανε κατάσχεση από μεγάλη τράπεζα αγροτικής επιδότησης του αστρονομικού ύψους των 400 ευρώ(!) την οποία έλαβε απελπισμένος αγρότης, ο οποίος έχει χρεοκοπήσει και αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης.

Να σημειώσουμε ότι με την κατάσχεση των αγροτικών επιδοτήσεων αγροτών που έχουν “κόκκινα“δάνεια στην ουσία εξωθούνται οι συγκεκριμένοι αγρότες σε καταστροφή και αδυναμία να συνεχίσουν τις καλλιέργειες τους, αφού δεν μπορούν να αγοράσουν αγροτικά εφόδια, εξοπλισμό, καύσιμα κλπ.

Να τονίσουμε δε ότι σε κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων δεν προβαίνει το δημόσιο, αφού το απαγορεύει ο νόμος, ενώ οι τράπεζες αν και εμπίπτουν σαφώς σε αυτήν την απαγορευτική διάταξη, τουλάχιστον μέχρις ενός ορισμένου ποσού, αυθαιρετούν και ασύδοτες την παραβιάζουν.

Καταγγέλλουμε αυτήν την ασυδοσία και αυθαιρεσία των τραπεζών και το ερώτημα είναι υπάρχει κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο; Εκτός και αν οι κυβερνήσεις είναι απλώς υπάλληλοι των τραπεζών και το μόνο που πράττουν είναι να λεηλατούν τους φορολογούμενους πολίτες για να διατηρούν τις τράπεζες ως “ζόμπι” στη ζωή με συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις πολλών δεκάδων δις με δημόσιο χρήμα, όπως τώρα με το σχέδιο “Ηρακλής“.

Οι τράπεζες να είναι καλά και η εθνική παραγωγή και ο αγροτικός κόσμος που χαροπαλεύει ας καταστραφούν!

Κ.Τ

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.