Τον πυροβόλησαν Τούρκοι στρατιώτες και στο νοσοκομείο του έκλεψαν το νεφρό του!

Freepen.gr - Ο Σύριος Basil Mihemed Nezir, ο οποίος πυροβολήθηκε από Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα και μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο του Κιζίλτεπε στην Τουρκία για θεραπεία, δήλωσε ότι εκλάπη το νεφρό του ενώ νοσηλευόταν καλώντας διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διερευνήσουν όπως σημειώνει το πρακτορείο ANF.

Γεννημένος στη βορειοανατολική πόλη Dirbêsiyê της Συρίας, ο Basil Mihemed Nezir πυροβολήθηκε από Τούρκους στρατιώτες προσπαθώντας να περάσει στα σύνορα στο Κιζίλτεπε πριν από δύο χρόνια.

Ο Nezir, ο οποίος υποβλήθηκε σε βασανιστήρια παρά τον τραυματισμό του, τέθηκε υπό κράτηση στο σταθμό χωροφυλακής στη Mardin. Ο Nezir αργότερα νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο του Kızıltepe. Χειρουργήθηκε εκεί και επέστρεψε στο Dirbêsiyê με τη βοήθεια της οικογένειάς του. Μετά από λίγο, ο Nezir άρχισε να αισθάνεται άσχημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Nezir διηγήθηκε για την εμπειρία του το 2017: «Προσπαθήσαμε να διασχίσουμε τα σύνορα για να δουλέψουμε, ήμασταν 16-17 άνθρωποι, είχαμε εντοπιστεί και οι Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και τραυματίστηκα στην αριστερή κοιλιακή πλευρά μου. Ήταν ένας ελαφρύς τραυματισμός. Οδηγηθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα με τους δύο φίλους μου, με πήγαν στο νοσοκομείο, με νάρκωσαν για να χειρουργηθώ στο σημείο όπου χτυπήθηκα, όταν ξύπνησα, είχα δύο ξεχωριστά ράμματα στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά μου και στη συνέχεια επέστρεψα στο Dirbêsiyê με τη βοήθεια της οικογένειάς μου".

Μετά από ένα αίσθημα αδιαθεσίας, ο Nezir πήγε στο νοσοκομείο μόνο για να ανακαλύψει ότι είχε μόνο τον αριστερό νεφρό. "Το κρατικό νοσοκομείο του Kiziltepe έκλεψε το νεφρό μου, υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση και όταν ξύπνησα, είχα παρατηρήσει ότι είχα δύο ουλές, αλλά στην αρχή δεν αισθανόμουν τίποτα".

Απαιτείται έρευνα

Ο Nezir κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να διερευνήσουν την υπόθεσή του. Ο Nezir εκτοπίσθηκε λόγω της επίθεσης του τουρκικού κράτους στις 9 Οκτωβρίου. Ο Nezir και η οικογένειά του, που εγκατέλειψαν το σπίτι τους όταν το Dirbêsiyê δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες, αγωνίζονται τώρα να επιβιώσουν σε ένα σχολείο στο Hesekê.

Η μητέρα του Nezir, Zehra Bedran, δήλωσε ότι ο γιος της ζει χωρίς τον ένα νεφρό δύο χρόνια τώρα και έχει μισή ζωή. "Ο γιος μου ζει σήμερα με ένα μόνο νεφρό, χρειάζεται αίμα μία φορά το μήνα, παίρνω τον γιο μου στο νοσοκομείο συνεχώς, πληρώνουμε 30-40.000 συριακές λίρες το μήνα στο νοσοκομείο, είμαστε φτωχοί, δεν μπορούμε να το αντέξουμε. Τώρα δεν ξέρω πώς να καλύψω τα έξοδα νοσοκομείων".

Η κλοπή οργάνων δεν είναι καινούργια

Το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Συρίας (SOHR) είχε αναδείξει το θέμα της κλοπής οργάνων. Στις 25 Νοεμβρίου, μετά από μια έκρηξη στο Girê Spi, ένας ανήλικος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από Τούρκους στρατιώτες. Εκεί του αφαίρεσαν τα όργανά του, είπαν μάρτυρες.

Το SHOR κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να διερευνήσουν τα θέματα, καθώς παρόμοιες αξιώσεις σχετικά με το τουρκικό κράτος έχουν αναφερθεί αρκετές φορές από πρόσφυγες που μετανάστευσαν μετά το ξεκίνημα του πολέμου.

Οι σταθεροί αναγνώστες της Freepen.gr θα θυμούνται παλαιότερες αναρτήσεις μας [εδώ, εδώ και εδώ] σχετικά με το λαθρεμπόριο οργάνων από αθώους ανθρώπους, ακόμη και μικρά παιδιά τόσο στο Ιράκ όσο και τη Συρία σε περιοχές που ήλεγχαν το ISIS και τρομοκράτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail