Γιατί ο Δένδιας δεν παρέδωσε το ίδιο τελεσίγραφο και στον Τούρκο πρέσβη είπαμε;

Όπως διαβάζουμε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τον πρέσβη της Τρίπολης [δε λέω Λιβύης] που ελέγχει μια πολύ μικρή περιοχή στα δυτικά, να παρουσιάσει μέχρι την προσεχή Πέμπτη το μνημόνιο της ισλαμικής οντότητας που εκπροσωπεί με την Τουρκία. Εάν δεν το πράξει, τότε θα απελαθεί.

Του Στρατή Μαζίδη

Και αφού κατακάθεται η σκόνη, έχει αρχίσει σήμερα να τίθεται ένα απλό ερώτημα σε sites και ραδιόφωνα: Γιατί ο Δένδιας φώναξε τον Λίβυο πρέσβη του οικοπέδου της Τρίπολης για να του ζητήσει το κείμενο της Συμφωνίας με το "φόβητρο" της απέλασης ενώ ο Τούρκος πρέσβης εκλήθη απλά για εξηγήσεις;

Και οι δύο δεν έκαναν τη συμφωνία, δηλαδή η Τουρκία και το κομματάκι εκείνο της Λιβύης που εμείς ενάντια στα συμφέροντά μας αναγνωρίζουμε; Και επιπλέον η Τουρκία δεν είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου της;

Θα πει κανείς πως υπάρχουν βήματα και διαδικασίες. Ότι δεν μπορείς να κλιμακώνεις μια κατάσταση καθώς μπορεί να υπάρξουν αντίστοιχες κινήσεις από την άλλη πλευρά.

Γιατί λοιπόν δεν έδωσε το ίδιο τελεσίγραφο στον Τούρκο πρέσβη ρωτούν σήμερα πολύ μεγαλοφώνως; Μήπως γιατί πολύ απλά όπως λέει και το Ευαγγέλιο "εφοβούντο γαρ" ενώ ο Λίβυος είναι εύκολα αναλώσιμος. Στο ΥΠΕΞ μπορεί να αναγνωρίζουμε μόνο το οικόπεδο της Τρίπολης αλλά φαντάζομαι πως γνωρίζουν ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ ελέγχει το μεγαλύτερο τμήμα της Λιβύης και το τμήμα της ακτογραμμής που μας ενδιαφέρει.

Είναι λοιπόν πολύ απλό, φοβόμαστε. Λογικό και νομοτελειακό διότι αυτά φαινόταν ότι έρχονταν εδώ και πολλά χρόνια. Τίποτε δεν έγινε ξαφνικά, ωστόσο όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως από το 2000 ως σήμερα φρόντισαν να φτάσουμε ως εδώ. Να κρυβόμαστε πίσω από το Διεθνές Δίκαιο, να μην έχουμε θέση αναμένοντας να στηρίξουμε θέσεις τρίτων, να μη διαθέτουμε μακρόπνοο σχέδιο, να μην έχουμε φροντίσει την άμυνά μας.

Ας καλέσουμε λοιπόν ως εύκολο στόχο το φουκαρά από τη Λιβύη που σε λίγο καιρό μπορεί να τον έχει κάνει μια...χαψιά ο Χαφτάρ, όπως ακριβώς δηλαδή βλέπει εμάς ο Ερντογάν ο οποίος πρέπει να έχει σκάσει στα γέλια ακούγοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό στο κομματικό του συνέδριο να τον προειδοποιήσει ότι όποιος μας απειλεί θα βρεί απέναντι τους...συμμάχους μας. Ξέρετε αυτούς που επενδύουν στη χώρα του. Σε κάθε περίπτωση, μόνοι μας κόψαμε τα πόδια μας για να μπορούμε τώρα να ισχυριζόμαστε ότι αδυνατούμε να περπατήσουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail