Ασταμάτητοι οι Τίγρεις στο Ιντλίμπ ελευθερώνουν πόλεις και χωριά πλησιάζοντας ταχύτατα τουρκικό παρατηρητήριο

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη επίθεσή του την Πέμπτη, στοχεύοντας στη μικρή πόλη Umm Jalal στη νοτιοανατολική ύπαιθρο του Idlib. Με επικεφαλής την 25η ειδική δύναμη αποστολής (πρώην δυνάμεις Τίγρη), ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατάφερε να εδραιώσει τον πλήρη έλεγχο στο Umm Jalal ενώ απελευθέρωσε στη συνέχεια τις Abu Hayyat, Umm Teinah, Sihal, Birisah, και πολλές άλλες πόλεις και χωριά.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή κοντά στις πρώτες γραμμές του almasdarnews, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας κατέλαβε την πόλη Αλ-Ράφα μετά από μια σύντομη μάχη με τους τρομοκράτες της Hay'at Tahrir Al-Sham (HTS) και συμμάχους τους.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Συριακός Αραβικός Στρατός ενισχύει τώρα τα κέρδη του, καθώς περισσότεροι στρατιώτες από τη Χάμα εισέρχονται στην περιοχή για να εξασφαλίσουν την πρόοδο του στρατού.

Όσον αφορά τις απώλειες, ο Συριακός Στρατός μετρά περίπου 20 νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι τζιχαντιστέ πάνω από 55 θύματα. Ορισμένες πηγές της συριακής κυβέρνησης ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών τρομοκρατών μεταξύ 80-100, αλλά είναι πολύ δύσκολο να εξακριβωθεί.

Άλλη πηγή από τις στρατιωτικές δυνάμεις της περιοχής δήλωσε στο Al-Masdar News ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) προσεγγίζει γρήγορα το μεγάλο τουρκικό παρατηρητήριο στην περιοχή Ma'arat Al-Nu'man όπου πιθανότατα θα κάνει το ίδιο πράγμα με τον Χαν Σέικουν, δηλαδή θα προχωρήσει γύρω από το παρατηρητήριο, αφήνοντας τους Τούρκους στη μέση του πουθενά μη κάνοντας τίποτε.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail