Η Τουρκία έστειλε τη Συμφωνία με τη Λιβύη προς έγκριση στον ΟΗΕ

Freepen.gr - Την Πέμπτη, η Τουρκία έστειλε τη συμφωνία της με τη Λιβύη για τα θαλάσσια όρια μεταξύ των δύο χωρών προς έγκριση από τα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε τουρκική διπλωματική πηγή σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παρά τις αντιρρήσεις από την Ελλάδα ότι η συμφωνία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Πριν από δύο εβδομάδες, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης και η Τουρκία υπέγραψαν τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων μεταφορών, μια κίνηση που κλιμάκωσε τις διαμάχες για πιθανά αποθέματα αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα, μεταδίδει το Ανατολή, ζήτησε από τον οργανισμό να καταχωρήσει τη συμφωνία επικαλούμενη το άρθρο 102 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών: «Κάθε συνθήκη και κάθε διεθνής συμφωνία που συνάπτεται από οποιοδήποτε Μέλος των Ηνωμένων Εθνών ... καταχωρείται το συντομότερο δυνατόν στη γραμματεία και δημοσιεύεται από αυτήν».

Τα φώτα της προσοχής στρέφονται πλέον στην Αθήνα που μόνο αιφνιδιασμένη δεν επιτρέπεται να δηλώνει. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail