Οι ανατρεπτικές αντιδράσεις στη Λιβύη και το νέο εσωτερικό πλαίσιο της Τουρκίας ως ορόσημο γεγονότων

Engin_Akyurt / Pixabay
Freepen.gr - Η ηχηρή αντίδραση και de facto ακύρωση των δύο μνημονίων συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης στη Λιβύη και της Τουρκίας ακόμη και από στελέχη της πρώτης ενδέχεται πέρα από ζητήματα νομιμοποίησης να εμπεριέχει ακόμη έναν κίνδυνο. Την πιθανή αποστολή εξτρεμιστών από το Ιντλίμπ στη Συρία με τη μορφή ενός εκστρατευτικού σώματος στη Λιβύη ύστερα από πιθανό αίτημα συνδρομής της Τρίπολης για βοήθεια.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πάντα μονοδιάστατα. Η τελευταία δημοσκόπηση της Piar στην Τουρκία χτυπά ολόκληρο κωδωνοστάσιο για τον πάλαι ποτέ κυρίαρχο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ιμάμογλου φαίνεται να μοιάζει ως η επόμενη προσωπικότητα της Τουρκίας, Μπαμπατζάν και Νταβούτογλου καταγράφονται στις έρευνες ενώ αντέχει το HDP. Επίσης οι στατιστικές έρευνες δείχνουν ενίσχυση του κουρδικού πληθυσμού και αυτοπροσδιορισμού παρά τους πρωτοφανείς διωγμούς.

Τα σχέδια της Τουρκίας στη Λιβύη, οι εκεί αντιδράσεις και το εσωτερικό πλαίσιο στη γείτονα που τελεί υπό αναδιαμόρφωση συζήτησαν χθες βράδυ στην εκπομπή "Εμείς οι Ελληνες" στα Παραπολιτικά 90.1 FM ο παραγωγός, Λάμπρος Καλαρρύτης και ο αρθρογράφος μας, Στρατής Μαζίδης.

Η συζήτηση ξεκινά στο 29:05.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail