Η Τουρκία προχωρά στην έγκριση της συμφωνίας με το μισό του μισού της Λιβύης

Freepen.gr - Η Τουρκία διατηρεί ανοικτά τα διπλωματικά κανάλια για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με όλα τα παράκτια κράτη με τα οποία διατηρεί διπλωματικές σχέσεις στην ανατολική Μεσόγειο και η τελευταία συμφωνία θαλάσσιων συνόρων με τη Λιβύη δεν αποσκοπεί στην αύξηση των εντάσεων στην περιοχή, δήλωσε στη Hürriyet Daily News Τούρκος διπλωμάτης.

"Η Άγκυρα προστατεύει τόσο τα δικαιώματα της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά πάντα διατηρεί ανοικτές οδούς διπλωματίας", δήλωσε ο διπλωμάτης, αποκλείοντας μόνο την Ελληνοκυπριακή πλευρά καθώς αυτό θα ήταν δυνατό μόνο μετά τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.

Το μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολη στη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στην ανατολική Μεσόγειο θα σταλεί στο τουρκικό κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες για έγκριση μετά από ενημέρωση που  πραγματοποιήσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών στους βουλευτές.

Το μνημόνιο συμφωνίας θα εγκριθεί επίσης από το κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο της Λιβύης, δήλωσε ο διπλωμάτης ωστόσο φαίνεται να αγνοεί ότι η πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων βρίσκεται απέναντι στην κυβέρνηση της Τρίπολης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail