Άλλη αντίληψη από Μαξίμου: Βλέπουν απομόνωση κι αναδίπλωση της Τουρκίας

Free-Photos / pixabay
Freepen.gr - Μια άλλη αντίληψη φαίνεται ότι εκφράζεται από την κυβέρνηση όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις με τα φερόμενα ως υπογραφέντα Μνημόνια ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη. Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» στον «ΑΝΤ1»:

Προσπαθήσαμε, στην αρχή, στις διεθνείς επαφές μας -και με τον Ιταλό Πρωθυπουργό και με το Γάλλο Πρόεδρο και με αξιωματούχους της Συμμαχίας- να δείξουμε ότι η τακτική της Τουρκίας, η τακτική της προκλητικότητας και η κίνηση που έκανε με τη Λιβύη, με ένα άκυρο μνημόνιο το οποίο υπέγραψε, αντί να βοηθά στην εξομάλυνση, εντείνει τις όποιες εντάσεις υπάρχουν σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά -όπως είδαμε από την αντίδραση της Κύπρου και της Αιγύπτου- και όλων των χωρών της περιοχής. Η κίνησή μας αυτή οδήγησε σε μια διπλωματική απομόνωση την Τουρκία, η οποία έκανε μία αναδίπλωση, ζητώντας μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Και συνέχισε:

Πολλές φορές σε μια σύνοδο κορυφής, οι ηγέτες που συμμετέχουν συναντιούνται χαιρετάει ο ένας τον άλλον και είναι λογικό να υπάρχουν συνομιλίες μεταξύ τους. Αυτά είναι συνηθισμένα στις συνόδους κορυφής. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Το θέμα είναι ότι η τουρκική πλευρά ζήτησε μια κανονική συνάντηση αντιπροσωπειών και γι’ αυτό υπάρχει η συζήτηση με τον κ. Δένδια, τον κ. Παναγιωτόπουλο και την κυρία Παπαδοπούλου, οι οποίοι θα είναι στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail