Οίκος ανοχής η Ελλάδα

Το έχουν προβάλλει και οι Γερμανοί. Οίκος ανοχής η Ελλάδα. Μια φυλή μυθοδίαιτη οι Ελληνες, πάντα ευρισκόμενοι μπροστά στο μεγάλο πλεόνασμα φθοράς που οι ίδιοι δημιουργούμε με τις επιλογές μας, την απάθειά μας και τη φοβία μας. Ενα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης πολιτικών λιποτακτών της ευθύνης και του καθήκοντος ο τόπος τούτος.

Ο μακρύτερος δρόμος σε τούτη τη χώρα είναι η ανοχή. Και προσδοκώντας στον ίσκιο της ανοχής και της αγνωσίας, με την ελπίδα να είναι ταριχευμένη ουτοπία, τρέχουμε να πιάσουμε τον αδέσποτο άνεμο και γινόμαστε θηράματα της πολιτικής απληστίας και κοροιδίας, και με τις λέξεις ακόμα να αρνούνται την καθημερινή τους μονοσημία.

Πρέπει να ανοίξουμε ένα πόλεμο με το μυαλό μας, αντί να περφερόμαστε στους διαδαλώδεις διαδρόμους της πολιτικής μυθοπλασίας με πρόσωπο αμνήμονος. Οι πυγμιαίοι της εγχώριας πολιτικής εξαπατούν αγυρτικώς με ευτελείς προθέσεις ακόμα και τον ανύμφευτο χρόνο, ως εκφραστές του "Το Τίποτα είναι το Παν", καταναλώνουν με πομπωδες ύφος λέξεις στα καταστήματα του στιγιαίου...

Στέλιος Συρμόγλου
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.