Αϊούτο! Τρεχάτε ποδαράκια μου στο και πέντε για οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας

Freepen.gr - Ελληνικό κλιμάκιο θα συναντηθεί με αντίστοιχη αντιπροσωπεία του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών στις 30 Δεκεμβρίου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Η διαδικασία είχε ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια. Προ διετίας έφτασε κοντά σε αίσια έκβαση, ώστοσο διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η ελληνική κυβέρνηση, πιεσμένη πλέον από την πίεση των γεγονότων και βλέποντας ίσως παράλληλα την αντίθεση της Ιταλίας στις τουρκικές μεθοδεύσεις, προχωρά στην επανεκκίνηση των σχετικών διαδικασιών. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Λουίτζι Ντι Μάιο μετά το ταξίδι του στη Λιβύη δήλωσε πως η Ρώμη θα κινηθεί κατά της συμφωνίας στον ΟΗΕ.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υφίσταται συμφωνία οριοθέτησης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, που όμως πρέπει να επεκταθεί από την υφαλοκρηπίδα σε όλες τις θαλάσσιες ζώνες, στη βάση του Δικαίου της Θάλασσας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail