Η Εδεσσα είπε ξεκάθαρο ΟΧΙ στη φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ για μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας

Pixabay

Με ομόφωνη απόφαση του, το Δ.Σ. Eδεσσας απέρριψε το αίτημα της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ «Κρστε Μισιρκόβ», για παραχώρηση σχολικής αίθουσας στην πόλη, προκειμένου να πραγματοποιούνται μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας μέσω internet.

Αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση με ΑΔΑ: 65ΖΧΩΡΠ-Ρ2Τ
Η εξέλιξη δυσαρέστησε μεταξύ άλλων την ΑΜΚΕ που μιλά μεταξύ άλλων για "αντιμακεδονικό μένος":

Δημοσιεύουμε την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Εδεσσας, μετά την αρνητική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, για το αίτημα μας για δωρεάν παραχώρηση μιας δημοτικής σχολικής αίθουσας, με σκοπό την δωρεάν διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας σε δημότες της πόλης μας που ήδη ομιλούν την τοπική μακεδονική διάλεκτο, αλλά και σε όποιον άλλον πολίτη επιθυμεί να την μάθει ως ξένη γλώσσα.

Η απόφαση πάρθηκε, όπως φαίνεται, χωρίς να λάβει κανείς υπόψη τον νόμο του 1923 τον οποίο επικαλούμαστε και του οποίου ζητάμε την εφαρμογή.

Επιπλέον, το αντιμακεδονικό μένος είναι τέτοιας έκτασης που ακόμα και η ονομασία της ΑΜΚΕ «Κρστε Μισίρκοβ» δεν αναφέρεται ολόκληρη, στο έγγραφο, όπως θα έπρεπε! Αυτό το ρατσιστικό μένος κατά οτιδήποτε μακεδονικό στην περιοχή Εδεσσας, όπως φαίνεται, είναι κοινό στοιχείο σε ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο ψήφισε ομόφωνα και χωρίς κάποια ένσταση προς την αρνητική εισήγηση στο αίτημα μας.

Δεν είχαμε ψευδαισθήσεις ότι θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η απόφαση αυτή, αλλά η εφαρμογή νόμων είναι υποχρέωση της πολιτείας και δεν χωρούν εξαιρέσεις σε αυτό.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα νόμιμα δικαιώματα μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail