Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού σε αεροπορική βάση της Λιβύης - Ο Σάρατζ παίζει τα ρέστα του με στους Τούρκους

Freepen.gr - Ο θάλαμος επιχειρήσεων της Αεροπορικής Βάσης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τέθηκε σε μέγιστη ετοιμότητα για μάχη, ως μέρος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν σε τέτοιες περιστάσεις στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το addresslibya.co.

Ζητήθηκε από όλους τους αξιωματικούς, σε υπηρεσία και μη, καθώς επίσης τους στρατιώτες να αυξήσουν το μέγιστο επίπεδο ετοιμότητας. Επιπλέον δόθηκε εντολή σε όλους τους πιλότους να βρίσκονται στη θέση τους στη βάση αμέσως και να αυξήσουν τη μέγιστη κατάσταση επιφυλακής.

Η βάση του Al-Wattayah ανέφερε ότι αναμένει εντολές και οδηγίες και ότι η προθεσμία του LNA έχει ζητήσει από τις πολιτοφυλακές της Misurata να αποχωρήσουν από την Τρίπολη και τη Σύρτη.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης, Fayez Al-Sarraj δήλωσε ότι θα ζητήσει άρματα μάχης, drones και πλήρες στρατιωτικό εξοπλισμό από την Τουρκία, έτσι ώστε η κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA) να μην πέσει ακόμα κι αν αυτό κοστίσει την αύξηση του γενικού προϋπολογισμού του κράτους για το 2020.

Τέλος οι αρχές της Βεγγάζης (LNA) άφησαν ελεύθερο το πλοίο με το τουρκικό πλήρωμα, το οποίο έπιασαν διότι μπήκε στα ύδατα της χώρας χωρίς άδεια. Με βάση την ανακοίνωση δε βρέθηκαν όπλα στο σκάφος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail