Αραβικός Σύνδεσμος: Η κατάσταση τώρα στη Λιβύη εγκυμονεί κινδύνους για τις γύρω χώρες

Freepen.gr - Ο Αραβικός Σύνδεσμος προειδοποίησε την Τρίτη ενάντια στη στρατιωτική κλιμάκωση στη Λιβύη και δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών και άλλες χώρες να εργαστούν για να αποτρέψουν οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στις υποθέσεις της βορειοαφρικανικής χώρας.

Ο Σύνδεσμος, σε αυτή την έκτακτη σύνοδο που συγκάλεσε η Αίγυπτος, ανέφερε ότι η κατάσταση στη Λιβύη, απειλεί την ασφάλεια των γειτονικών χωρών καταδικάζοντας επίσης κάθε ξένη παρέμβαση που διευκολύνει τη ροή των τρομοκρατών προς τα εκεί.

Η δήλωση δεν ανέφερε ονομαστικά την Τουρκία, αλλά ο πρόεδρός της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκει μια μονοετή εντολή από το κοινοβούλιο για να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη προς υποστήριξη της κυβέρνησης της Τρίπολης του Fayez al-Sarraj (GNA).

Εν τω μεταξύ η Τουρκία απέστειλε μισθοφόρους από τη Συρία που αγωνίζονται με πολιτοφυλακές της GNA εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) στην Τρίπολη και προετοιμάζεται να στείλει περισσότερους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail