Bir para αγοράζουν οι Αραβες την Τουρκία: Εντυπωσιακή αύξηση ιδιοκτήσιας από το 2003 ως σήμερα

chengtzf / pixabay
Freepen.gr - Πολίτες των αραβικών χωρών κατέχουν συνολικά 11.186.792 τετραγωνικά μέτρα (120.413.626 τετραγωνικά πόδια) ακινήτων στην Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ανέφερε την Πέμπτη η ιστοσελίδα ειδήσεων Diken.

Απαντώντας σε γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση από τον αντιπρόεδρο της αντιπολίτευσης Sezgin Tanrıkulu, το υπουργείο δήλωσε ότι τα αγροκτήματα και η μη καλλιεργίσιμη γη αντιπροσωπεύουν 7.274.668 τετραγωνικά μέτρα ακίνητης περιουσίας που ανήκουν σε αραβικούς πολίτες.

Από τον Φεβρουάριο του 2019 ο αριθμός των κατοικιών και των καταστημάτων που ανήκουν σε πολίτες των αραβικών χωρών ήταν 54.507, αντιπροσωπεύοντας συνολικά 3.911.933 τετραγωνικά μέτρα.

Μεταξύ των επαρχιών, η Κωνσταντινούπολη όπου 2.540.357 τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων ανήκουν στους Άραβες, ακολουθούμενη από την Προύσα με 1.174.290 τετραγωνικά μέτρα και τη Sakarya με 93.750 τετραγωνικά μέτρα.

Οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των ιδιοκτητών τουρκικών ακινήτων με 3.408.555 τετραγωνικά μέτρα, ακολουθούμενοι από τους Κουβεϊτιανούς και τους Ιρακινούς.

Τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν μια απότομη αύξηση σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2003, όταν οι Άραβες κατείχαν μόνο 61.069 τετραγωνικά μέτρα ακινήτων.

Εν μέσω της αποδυνάμωσης της τουρκικής λίρας έναντι ξένων νομισμάτων και της σχετικής στασιμότητας που παρατηρείται στον τομέα των κατασκευών, η τουρκική κυβέρνηση ενέκρινε πρόσφατα ορισμένα μέτρα που αποσκοπούν στην παροχή κινήτρων για αγορές ακινήτων από αλλοδαπούς, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης της πρόσβασης στην ιθαγένεια με αντάλλαγμα επενδύσεις ως ένα συγκεκριμένο όριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail