Επιτελικό κράτος μόνο με αίθριο καιρό: Με το πρώτο χιόνι κόπηκε η χώρα στα δύο [ως συνήθως]

Freepen.gr - Έντονα και καυστικά ήταν τα σχόλια από τα κόμματα της αντιπολίτευση για το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού με την πρώτη ουσιαστικά κακοκαιρία αυτού του χειμώνα ενώ το ΥΜΕ αναζητά ευθύνες από τη Νέα Οδό όσον αφορά την τήρηση των συμβατικών της υποχρεώσεων.

Kατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών μετά το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου». Το Υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Επίσης με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν.

Ενέργειες και αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή μετά τη χθεσινή διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Λαμίας

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κάλεσε στο Υπουργείο την εταιρεία Νέα Οδό ΑΕ, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη χθεσινή διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στα διόδια Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια Θηβών.

Παράλληλα, με απόφαση του Υπουργού, συγκροτήθηκε, ήδη, Επιτροπή η οποία, υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, θα διερευνήσει και θα εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της διακοπής και το κατά πόσον ο Παραχωρησιούχος (Νέα Οδός) τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων. Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της Επιτροπής θα δοθούν εντός μίας εβδομάδας στον Υπουργό, ο οποίος θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Επιπλέον, το Υπουργείο αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων, σε κάθε αρμόδιο φορέα, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Πέντε εκατοστά χιονιού ήταν αρκετά για να οδηγήσουν το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη στην κατάρρευση. Μέχρι χθες διατυμπάνιζαν την αποτελεσματικότητα του. Και, σήμερα, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το φιάσκο, που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών, καρατόμησαν τον διοικητή της τροχαίας.

Οι επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί αυτοί δεν πείθουν κανέναν. Η ευθύνη για το κλείσιμο της εθνικής οδού ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ εν δράσει! Με το πρώτο χιόνι αποκόπτεται η κυκλοφορία στην βασική εθνική αρτηρία Αθηνών-Λαμίας στα δύο ρεύματα. Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς ενημέρωση των πολιτών, χωρίς εναλλακτικές οδούς και διαδρομές. Ξαναζούμε τη γνωστή μετάθεση ευθυνών από τον έναν κυβερνητικό παράγοντα στον άλλο και τελικά την αποποίηση της ευθύνης απ’ όλους: Ο παραχωρησιούχιος, η Νέα Οδός, που είχε ευθύνη να λάβει μέτρα στην εθνική οδό, αναλόγως των καιρικών φαινομένων να αιτιάται το υπουργείο μεταφορών, το υπουργείο την τροχιά, η τροχαία την Περιφέρεια, κοκ.

Επιτέλους ας σοβαρευτούν στην κυβέρνηση. Ας καταλήξουν, επιτέλους, ποιος έχει την ευθύνη για να κρατάει τις εθνικές αρτηρίες ανοιχτές κι ας αφήσουν τις εξεζητημένες λύσεις της επικοινωνίας κράτους-πολιτών για αργότερα. Και θέλουμε μια εξήγηση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο οποίος μόλις προχθές ανακοίνωνε ότι το αναβαθμισμένο «112» θα ενημερώνει έγκαιρα τους πολίτες την 1η Ιανουαρίου το νέου έτους. Διότι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η πραγματικότητα τον διέψευσε. Η μήπως θέλουν να πιστέψουμε ότι μέσα στο επόμενο 24ωρο θα λυθούν τα προβλήματα ανεπάρκειας της κυβέρνησης και του απόλυτου ελλείμματος συντονισμού;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ ΑΠΟ ΤΗ "ΖΗΝΟΒΙΑ" ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με αφορμή τον αποκλεισμό και την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας και τις έντονες χιονοπτώσεις η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής:
Η Νέα Δημοκρατία και ο μηχανισμός της δεν ήταν αυτή που έλεγε ότι είναι πανέτοιμη για τη "Ζηνοβία"; Το επιτελικό κράτος δε λειτούργησε; Μάλλον ήταν έτοιμοι για την "ουτοπία" τους και όχι για την "Ζηνοβία"!
Μαζί με τον κύριο Μητσοτάκη, διακοπές κάνουν και όλοι οι Υπουργοί τελικά!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail