Πλήγμα στο γόητρα της Μόσχας: Συνετρίβη μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 στην Απω Ανατολή

Sputnik / Vladimir Astapkovich

Freepen.gr - Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-57 πέμπτης γενιάς της Ρωσίας συνετρίβη κατά τη διάρκεια εργοστασιακών πτήσεων δοκιμών κοντά στο εργοστάσιο Komsomolsk-on-Amur στην Άπω Ανατολή. Ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια και παραλήφθηκε από ένα ελικόπτερο διάσωσης Mi-8.

Τα αεροσκάφος που συνετρίβη ανήκε στον κατασκευαστή καιπραγματοποιούσε σειρά δοκιμών πτήσης περίπου 110 χιλιόμετρα μακριά από την αεροπορική βάση Dzyomgi στην περιοχή Khabarovsk της Ρωσίας.

Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφος δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Το αεροσκάφος 5ης γενιάς έχει δοκιμαστεί από το 2010 και τελικά εισήλθε σε σειριακή παραγωγή μόλις φέτος. Μέχρι στιγμής, η Ρωσία έχει μόνο λίγα λειτουργικά Su-57 που κατασκευάστηκαν κατά την περίοδο προπαραγωγής. Επί του παρόντος τρέχει μια παραγγελία για 76 αεροσκάφη για τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail