Ο μικρός Ασίμ μπήκε 40 ημερών στη φυλακή και χθες έκλεισε τα 3. Γιατί; Ρωτήστε τον Ερντογάν!

Freepen.gr - Ο Asım Sencer Uslu μπήκε στη φυλακή όταν ήταν μόνο 40 ημερών. Χθες, έκλεισε τα 3 του χρόνια στις φυλακές του Ικονίου σύμφωνα με ακτιβιστικό λογαριασμό του Twitter που παρακολουθεί τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις τουρκικές φυλακές, αναφέρει το turkeypurge.com.

Ο 3χρονος Asım και η μητέρα του έχουν βρίσκονται στη φυλακή στην περιοχή Eregli του Ικονίου για σχεδόν τρία χρόνια. Η μητέρα του κατηγορείται για υποτιθέμενους συνδέσμους της μητέρας με το κίνημα του Gülen ο οποίος κατηγορείται για το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016.



Οι τουρκικές αρχές ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν τη δημοσίευση.

Ο αριθμός των μωρών και των εγκύων γυναικών στις τουρκικές φυλακές αυξήθηκε μετά το 2016. Περισσότερες από 17.000 γυναίκες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, των ιατρών και των νοικοκυρών, φυλακίστηκαν στην Τουρκία με κατηγορίες που συνδέονται με το πραξικόπημα και το κίνημα του Gülen.

Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 800 παιδιά που ζουν με τις μητέρες τους στις τουρκικές φυλακές. Πολλές γυναίκες έχουν φυλακιστεί με τα μικρά τους παιδιά αμέσως μετά τη γεννά ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail