Οι Τούρκοι ψάχνουν "ατύχημα" με θύματα: Επικίνδυνοι ελιγμοί δίπλα σε ελληνικά καΐκια με 30-40 μίλια

Freepen.gr - «Κάθε μέρα περνούν από δίπλα, κόβουνε τα ‘καλαδούρια’, κάνουνε απόνερα στα καΐκια, χειρονομίες. Μας έκοψαν 2-3 ‘καλαδούρια’. Έρχονται πολύ κοντά στα σκάφη μας. Περνούν με 30-40 μίλια [ταχύτητα], δύο μέτρα από το καΐκι», καταγγέλλει μιλώντας στον Alpha o ψαράς Γιώργος Παπαθωμάς όσον αφορά τη δράση του τουρκικού λιμενικού εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Μάλιστα, όπως λένε οι ψαράδες στο νέο προκλητικό επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων εντός ελληνικών χωρικών υδάτων από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός.

«Από τότε που ξεκίνησε η τσιπούρα εκεί πάνω, πρώτη φορά τα είδα εγώ αυτά τα πράγματα εκεί πέρα. Μέχρι να τελειώσουμε να φύγουμε εμείς, δεν έφευγε κανείς. Μας τυραννούσαν περίπου 40 λεπτά. 30 μίλια να περνάει τώρα στα πέντε μέτρα δίπλα σου, να σου σηκώνει μία θάλασσα… Και φτάνει μόνο που το βλέπεις δηλαδή στα πέντε μέτρα και να σου γυρνάει το τιμόνι και να φεύγει το σκάφος δίπλα καταλαβαίνεις τι γίνεται», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ο Αγησίλαος Φράγκος, ψαράς.

Τα τρία τουρκικά ταχύπλοα έφτασαν ακόμη και στα δύο μέτρα απόσταση και αποχώρησαν μόνο όταν έφτασε στην περιοχή πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

Είναι προφανές ότι η τουρκική πλευρά επιζητεί το ατύχημα με θύματα ή ακόμη και διασωθέντες που θα μπορούσαν να συλληφθούν;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail