Πληρώνοντας ακόμη το 1999 - Ανεπίσημα στοιχεία: 58.000 νέοι ασθενείς με καρκίνο φέτος στη Σερβία


Freepen.gr - Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφοριών για την Υγεία (IZIS), 58.000 άτομα έχουν διαγνωσθεί με κακοήθειες στη Σερβία μόνο φέτος, ενώ σύμφωνα με το επίσημο προσωπικό του Ινστιτούτου Batut το 2015, ο αριθμός αυτός ήταν 38.000, δήλωσε η Danica Grujičić, νευροχειρουργός και διευθύντρια του Ινστιτούτου της Ογκολογίας αναφέρει το politika.rs

Απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες στο πρώτο σερβικό ιατρικό συνέδριο στην Kosovska Mitrovica για τα επακόλουθα των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, είπε ότι παρά τη δημιουργία της κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής ως αποτέλεσμα της επιθετικότητας κατά της υγείας των πολιτών, δεν υπήρξε απάντηση από το κράτος για τον αναμενόμενο συντονιστικό φορέα που σχεδιάστηκε από επιστήμονες από όλες τις περιοχές της Σερβίας.

"Δυστυχώς, για κάποιο λόγο, δεν υπάρχει κυβερνητικό συμπέρασμα και το συντονιστικό μας σώμα των τεσσάρων υπουργείων δεν υπάρχει. Όταν λοιπόν δεν υπάρχουμε, είναι καλό ότι τουλάχιστον υφίσταται μια κοινοβουλευτική επιτροπή και τουλάχιστον ασχολείται με αυτό, αλλά ολόκληρη αυτή η ιστορία πρέπει να είναι απολύτως απαλλαγμένη από την πολιτική, πρέπει να είναι επιστημονικά βασισμένη, διότι είναι ο μόνος τρόπος να αποδείξουμε τι μας έχουν κάνει και μας έχουν κάνει τα πάντα», δήλωσε η Grujičić.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το ποσοστό νεοπλασματικών ασθενειών στη Σερβία αυξάνεται αισθητά, ιδιαίτερα στα παιδιά.

«Οι όγκοι που παρατηρούντο προηγουμένως αποκλειστικά σε ηλικιωμένους πληθυσμούς εμφανίζονται τώρα στα παιδιά, ακόμη και οι όγκοι που έχουν ευνοϊκή γενετική δομή συμπεριφέρονται εντελώς απροσδόκητα και δεν μπορείτε πλέον να προβλέψετε τίποτα. Ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται και η στασιμότητα των ογκολογικών οργανισμών αυξάνεται» δήλωσε η Grujičić.

Πρόσθεσε ότι "δεν έχει μολυνθεί όλη η Σερβία" από το βομβαρδισμό του 1999 και ότι τα μέρη της χώρας πρέπει να εντοπιστούν και να διατηρηθούν με ακρίβεια, αλλά και εκείνα που έχουν μολυνθεί πρέπει επίσης να προστατευθούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail