Ο πρωθυπουργός του 1/8 της Λιβύης προσβάλλει Ελλάδα-Ιταλία: Αν έχετε πρόβλημα, πηγαίντε στα δικαστήρια

Freepen.gr - Ο al-Sarraj, πρωθυπουργός ενός οικοπέδου στη Λιβύη, μικρότερου κι από το 1/8 που του αποδίδουμε στον τίτλο παραχώρησε συνέντευξη στον Lorenzo Cremonesi, απεσταλμένη του Corriere Tv για την Corriere Della Sera.

Ο πρωθυπουργός στην Τρίπολη δεν κατονομάζει ποτέ τον Χαλίφα Χάφταρ, αλλά αναφέρεται σε αυτόν ως "ο επιτιθέμενος". Προασπίζει τη συμφωνία με την Τουρκία παρά τις έντονες ιταλικές και ευρωπαϊκές διαμαρτυρίες. «Είμαστε κυρίαρχη κυβέρνηση, έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Εάν η Ιταλία ή άλλες χώρες όπως η Ελλάδα έχουν αντιρρήσεις για το μνημόνιο μας με τον Ερντογάν στα χωρικά ύδατα, μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια". 

Στη συνέχεια, ο Sarraj προσθέτει:"Τι περιμένετε οι Ιταλοί; Ότι εμείς στην Τρίπολη θα παρακολουθούμε παθητικά, ενώ ο επιτιθέμενος καταστρέφει την πρωτεύουσά μας, σκοτώνει αμάχους, βομβαρδίζει τα σπίτια μας;". Ο Serraj αναφέρει ότι, κατά τη γνώμη του, το έργο της συνόδου στο Βερολίνο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, αλλά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δεν φαίνονται ακόμη στη Λιβύη.

Επίσης χρησιμοποιεί σκληρά λόγια εναντίον της Ελλάδας λόγω του ταξιδιού του υπουργού εξωτερικών, Νίκου Δένδια για συνομιλίες με την κυβέρνηση της Βεγγάζης που ελέγχει το συντριπτικό τμήμα της χώρας και υποστηρίζεται από το διεθνώς αναγνωρισμένο λιβυκο κοινοβούλιο των αντιπροσώπων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail