Π. Ήφαιστος: μόνο με ισχυρή αποτροπή κι επέκταση στα 12 ν.μ. θα αποτρέψουμε την αναμέτρηση

Ο πανεπιστημιακός και από τους κορυφαίους στα ζητήματα διεθνούς και κρατικής στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Παναγιώτης Ήφαιστος, μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε γιατί ο πολιτικός ανορθολογισμός στην Ελλάδα με πολιτική συζήτηση στα όρια της ικεσίας για προσφυγή στη Χάγη ή συνεκμετάλλευσ , οδηγεί σε πλήρη υπονόμευση της στρατηγικής που πρέπει να αρθρώσουμε έναντι μίας αναθεωρητικής Τουρκίας που ανεξάρτητα ηγέτη, έχει επιλέξει πλέον όχι απλά τις προκλήσεις αλλά την αμφισβήτηση του πυρήνα της ίδιας της ακεραιότητας μας ως κράτους.

Όπως είπε ο Παναγιώτης Ήφαιστος, μόνο ένα κράτος με ισχυρή λειτουργία αποτροπής, όπως με την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. που είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας από την πρόνοια του Διεθνούς Δικαίου, μπορεί να αποτρέψει την πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία.

Διαφορετικά , ακόμη και μέσα από ένα θερμό επεισόδιο, θα συρθούμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων επί της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Υφαλοκρηπίδα, αιγιαλίτιδα ζώνη και ΑΟΖ είναι κομβικής σημασίας μαζί με την αντίληψη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι στρατηγικό κλειδί για τον Ελληνισμό.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.