Το παιχνίδι της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο μόλις ξεκίνησε, θριαμβολογεί η Yeni Şafak


Freepen.gr - Η Τουρκία έχει επικρατήσει σε βάρος των διαφόρων σεναρίων στην ανατολική Μεσόγειο και ξεκινήσει το δικό της παιχνίδι καταγράφοντας μια συμφωνία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στη Λιβύη η οποία, αν εφαρμοστεί, θα κάνει τις δύο χώρες θαλάσσιες γειτονικές χώρες, έγραψε την Παρασκευή η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak.

Το μνημόνιο συμφωνίας για την θαλάσσια οριοθέτηση που υπογράφηκε από τις δύο χώρες την Τετάρτη αναφέρει ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να επεκτείνει την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) σε περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως «η συμφωνία με τη Λιβύη επέτρεψε στην Τουρκία να σχεδιάσει μια θαλάσσια ασπίδα κατά των προσπαθειών μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου για να εμποδίσουν τις δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο».

H Daily Sabah υποστηρίζει πως το Μνημόνιο Λιβύης και Τουρκίας:

«Θα ωθήσει το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ελληνοκυπριακή διοίκηση, την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαπραγματευτούν με την Τουρκία για οποιοδήποτε έργο αγωγού μεταφοράς αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail