Το μεταναστευτικό καθοριστικός παράγοντας των Ισπανικών Εκλογών: Έκτοξευση του Vox στην 3η θέση μέσα σε λίγους μήνες

REUTERS/Susana Vera
Freepen.gr - Πρώτη είδηση αποτελεί στην Ισπανία το υψηλό ποσοστό του ισπανικού κόμματος αντιπολιτευόμενου Vox, του Santiago Abascal το οποίο έχει αντι-μεταναστευτική ατζέντα και κατέκτησε την τρίτη θέση στις εθνικές εκλογές της Κυριακής, διπλασιάζοντας τον προηγούμενο αριθμό των εδρών του.

Συγκεκριμένα το Vox θα διαθέτει πλέον 52 έδρες έναντι 24 που είχε διασφαλίσει στις εκλογές του περασμένου Απριλίου.



Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές κέρδισαν 120 έδρες ενώ το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 88 έδρες. Και τα δύο κόμματα κατέγραψαν πτώση σε σχέση με τον Απρίλιο ενώ νέα σημαντική απώλεια κατέγραψαν οι Podemos που έχουν απωλέσει τη δυναμική των περασμένων ετών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Vox μέσα σε λίγους μήνες απέσπασε σχεδόν 1.000.000 ψήφους παραπάνω ενώ μεγάλες απώλειες κατέγραψε τόσο το σοσιαλιστικό κόμμα όσο και οι Podemos.



Εκλογές Απριλίου 2019

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail