Τα εργατικά συνδικάτα της Volkswagen βάζουν φρένο στην επένδυση στην Τουρκία

Freepen.gr - Τα ισχυρά εργατικά σωματεία της Volkswagen ψήφισαν να εμποδίσουν το σχέδιο της εταιρείας να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία μέχρι να σταματήσει η βία που προκαλείται από την εισβολή της χώρας στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Bloomberg.

"Θέλω να πω με σαφήνεια: Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αρνούνται την έγκριση, όσο η Τουρκία προσπαθεί να επιτύχει τους πολιτικούς της στόχους με πόλεμο και βία", δήλωσε ο γενικός διευθυντής και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της VW, Bernd Osterloh στο Bloomberg.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο έθεσε το έργο σε αναμονή τον περασμένο μήνα μετά την κλιμάκωση των εντάσεων μετά την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. 

Το εργοστάσιο θα είναι ικανό να κατασκευάζει περίπου 300.000 αυτοκίνητα ετησίως και να αποτελέσει τη βάση για την επέκταση της VW στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Το έργο θα αποτελέσει ορόσημο για τη χώρα να προσελκύσει ξένες επενδύσεις μετά από μια ταραγμένη οικονομική περίοδο ύφεσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail