Έρχεται το τουρκικό ελαφρύ αεροπλανοφόρο TCG Anadolu το 2020

Freepen.gr - "Οι ναυτικές δυνάμεις μας θα παραλάβουν το 2020 το TCG Anadolu, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας" δήλωσε ο İsmail Demir, πρόεδρος της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB).

Μια κοινοπραξία της Sedef Shipyard της Ιστανμπούλ και της ισπανικής Navantia κέρδισε το διαγωνισμό για το έργο του τουρκικού ελικοπτεροφόρου / ελαφρού αεροπλανοφόρου ναυτικού το 2015. Το TCG Anadolu (L-408) λέγεται ότι έχει το ίδιο σχέδιο με αυτό του ισπανικού SPS Juan Carlos I (L-61).

Το γιγαντιαίο πλοίο πλάτους 232 μέτρων θα μπορεί να έχει αυτονομία 9.000 μιλίων χωρίς ανεφοδιασμό. Θα φέρει τέσσερα μηχανοκίνητα, δύο αεροσυμπιεσμένα και δύο αποβατικά οχήματα προσωπικού, καθώς και αεροσκάφη, ελικόπτερα και drones. Το σκάφος θα έχει εκτόπισμα περίπου 27.000 τόνων.



Το πλοίο θα διαθέτει ένα τουρκικό σύστημα διαχείρισης μάχης, το GENESIS-ADVENT, το οποίο θα ενσωματωθεί από τiς Aselsan και Havelsan. Η προσγείωση αεροσκαφών θα υποστηρίζεται από το ραντάρ προσέγγισης ακριβείας Leonardo SPN-720.

Το Anadolu θα ήταν ένας ιδανικός στόχος για τα ελληνικά υποβρύχια ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, αν βέβαια είχαν τις ενδεδειγμένες τορπίλες
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail