Έρχονται τα πρώτα Su-57 της Ρωσικής Αεροπορίας

Sergei Bobylyov/TASS
Freepen.gr - Το πρώτο αεροσκάφος Su-57 της γραμμής παραγωγής είναι έτοιμο για την παράδοσή του στη Ρωσική Αεροπορική Δύναμη, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Alexei Krivoruchko στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

"Όσον αφορά το πρόγραμμα δημιουργίας αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, μπορούμε να δούμε μαζί σας ότι το πρώτο αεροσκάφος Su-57 είναι πραγματικά έτοιμο για την παράδοσή του στα στρατεύματα και θα παραδοθεί στην Αεροπορική Δύναμη πριν από το τέλος της χρονιάς", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μετά την επίσκεψή του στην επιχείρηση αεροπορίας Komsomolsk-on-Amur, η οποία κατασκευάζει τα πιο προηγμένα μαχητικά της Ρωσίας.

"Το επόμενο έτος, αναμένουμε να έχουμε ακόμη ένα τέτοιο αεροπλάνο και στη συνέχεια η παραγωγή του θα αυξηθεί πολλαπλά", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση, η Ρωσική Αεροναυτική Δύναμη πρόκειται να παραλάβει 76 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς μέχρι το 2028, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail