«Κλασικές Σπουδές: SOS!»

Οι κλασικές σπουδές στην Ελλάδα, η αρχαία ελληνική γραμματεία και γλώσσα, αλλά και η Ιστορία είναι «υπό απηνή διωγμό» εδώ και δεκαετίες από την ίδια την ελληνική Πολιτεία και εκπέμπει «SOS»! Ακραία υποβάθμιση της διδασκαλίας τους, με ευθύνες που ξεκινούν από την πολιτική τάξη της χώρας, με αποκορύφωση την ιδεοληπτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και φτάνουν μέχρι στους ίδιους του εκπαιδευτικούς. 


Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα όσων παρευρέθηκαν στη πολύ σημαντική, χθεσινή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Κλασικές Σπουδές: SOS!», που διοργάνωσαν «Οι ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» στον φιλόξενο χώρο πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» του Άρδην (Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα).

Η κλασική παιδεία στην Ελλάδα έφτασε πλέον σε τόσο οικτρά επίπεδα που «στρατιές» αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αδυνατούν ακόμα και «να ξεχωρίσουν το αυθεντικό από το μεταφρασμένο αρχαίο κείμενο». Είναι τελικά σαν να έχουν άπαντες «συνωμοτήσει» για να εξαφανιστεί και «το τελευταίο μας όπλο», σαν Ελληνισμός, στην εποχή του παγκοσμιοποιητικού «οδοστρωτήρα»: Ο πολιτισμός και η γλώσσα μας. Οι φορείς της γνώσης δηλαδή και το ασφαλές υπόστρωμα όλου του Δυτικού πολιτισμού.

Αυτό που απαιτείται πλέον είναι μια ριζοσπαστική, νέα επανεκκίνηση των κλασικών σπουδών στη χώρα που τις γέννησε «εν είδη πατριωτικού καθήκοντος». Μια «πνευματική επανάσταση» ενάντια στην χρησιμοθηρική «εκπαίδευση» παραγωγής αμορφωσιάς και υπέρ της δημοκρατίας. Αρχής γενομένης από την μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνουν «Οι ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» στις 4 Δεκεμβρίου στην Ακαδημία Αθηνών. Μια προσπάθεια που πρέπει να έχει την αμέριστη στήριξη όλων των φίλων των γραμμάτων, των βιβλίων, της τέχνης και του πολιτισμού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail