Sejjil & Simorgh τα δύο εξελιγμένα drones, υπερόπλα στα χέρια του Ιρανικού Ναυτικού

Freepen.gr - Ο διοικητής του Ναυτικού του Ιράν, ναύαρχος Hossein Khanzadi αναφέρει ότι σύντομα το ναυτικό θα διαθέτει εξελιγμένα μη επανδρωμένα αεροπλάνα, λέγοντας ότι το νέο εργαλείο θα είναι ακόμα πιο ευπροσάρμοστο από την τρέχουσα σύνθεση των drones του Ναυτικού όσον αφορά την εμβέλεια και άλλες τεχνολογίες.

"Σήμερα, τα πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού είναι εφοδιασμένα με αεροσκάφη με εμβέλεια από 200 έως 1.000 χιλιόμετρα, αλλά όλα τα όρια πτήσης και συλλογής πληροφοριών θα ξεπεραστούν μόλις φτάσουν τα νέα αεροσκάφη", δήλωσε ο Khanzadi σε μια συνάντηση προσωπικού του Ναυτικού και των οικογενειών τους την Πέμπτη.

Υπογραμμίζοντας τα μεγάλα βήματα στην επέκταση των εναέριων και ναυτικών δυνατοτήτων της, ο Khanzadi είπε ότι οι ναυτικοί εργάστηκαν όλο το εικοσιτετράωρο για να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό και ότι «σύντομα θα δούμε την προσθήκη των αεροσκαφών μακράς εμβέλειας στα πολεμικά πλοία μας».

Ο Khanzadi δήλωσε σε μια συνέντευξη στο Tasnim News ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει δοκιμάσει με επιτυχία το δεύτερο πρωτότυπο του πρώτου τζετ με κινητήρα που ονομάζεται Sejjil, το οποίο σχεδιάζεται και αναπτύσσεται σε συντονισμό με το Υπουργείο Άμυνας.

Το διπλού κινητήρα UAV έχει κορυφαία ταχύτητα πτήσης 1.000 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει αρκετές βόμβες που δύνανται να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση 100 χιλιομέτρων, δήλωσε ο διοικητής.

Ο Khanzadi σημείωσε ότι το φαλαινοειδές Sejjil έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύεται από το κατάστρωμα των ιρανικών πολεμικών πλοίων και να πέφτει με αλεξίπτωτο στην επιφάνεια της θάλασσας μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του, όπου οι ναυτικές δυνάμεις θα είναι έτοιμες να το μαζέψουν.

Είπε επίσης ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα αποκαλύψει σύντομα το drone Simorgh, ένα άλλο εγχώριο UAV που μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 24 ώρες ενώ φέρει μια σειρά από όπλα, ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου και εργαλεία αναγνώρισης.

Ο Ιρανός διοικητής είχε επίσης φέτος φέτος αποκαλύψει ότι το Πολεμικό Ναυτικό εργάζεται πάνω σε ένα drone κάθετης απονήωσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail