Καταδύθηκε το πρώτο SCORPENE της Βραζιλίας κι ετοιμάζεται για δοκιμές στρατηγικών όπλων

Freepen.gr - Το πρώτο υποβρύχιο της Βραζιλίας, Riachuelo, κλάσης Scorpene, ολοκλήρωσε επιτυχώς τη δοκιμή στατικής κατάδυσης στις 20 Νοεμβρίου, μια αποφασιστική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση των μερών της ναυσιπλοΐας, αναφέρει το navalnews.com.

Η δοκιμή εκτελέστηκε στη νότια περιοχή του νησιού Itacuruçá, περίπου 4 ναυτικά μίλια από το ναυπηγείο ICN (Itaguaí Construções Navais), όπου ναυπηγήθηκε το υποβρύχιο από την εταιρεία της Βραζιλίας Construtora Norberto Odebrecht (CNO), με τη βοήθεια της Naval Group. Το σκάφος καθελκύστηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2018, ενώ το Riachuelo ξεκίνησε τις δοκιμές του το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η στατική κατάδυση του Riachuelo συνίστατο στην ελεγχόμενη πρόσληψη νερού στις δεξαμενές έρματος του υποβρυχίου μέχρι να βυθιστεί εντελώς χωρίς τη χρήση της πρόωσης. Η διαδικασία σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει όχι μόνο τη στεγανοποίηση, τη διαμήκη και εγκάρσια σταθερότητα του υποβρυχίου, αλλά και την καταγραφή του όγκου του νερού που εισήχθη στις εσωτερικές δεξαμενές. Αυτές οι τιμές χρησιμοποιήθηκαν για τον ακριβή προσδιορισμό της μετατόπισης του Riachuelo ενώ βυθιζόταν.

Η στατική κατάδυση ήταν η πρώτη σε μια σειρά δοκιμών θαλάσσης, που θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Σκοπός των εκτιμήσεων είναι να επαληθεύσουν τις επιδόσεις της πλατφόρμας, του εξοπλισμού και των συστημάτων του υποβρυχίου, τόσο εντός όσο και εκτός ανοικτής θάλασσας, που θα διεξαχθούν από το πλήρωμα υπό την εποπτεία του Γενικού Συντονισμού του Προγράμματος Ανάπτυξης Πυρηνικών Υποβρυχίων και την ευθύνη της Itaguaí Construções Navais (ICN) και της Naval Group.



Η δοκιμαστική περίοδος θα κορυφωθεί με τη δοκιμή-πυροδότηση μιας τορπίλης F21 και την εκτόξευση ενός ΜΒDA SM39 Exocet Block 2 Mod 2 αντι-πλοϊκού βλήματος. Αυτό θα επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος μάχης.


Οι δοκιμές στη θάλασσα προγραμματίζονται να διαρκέσουν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ το σκάφος προγραμματίζεται να τεθεί σε υπηρεσία τον Οκτώβριο του 2020. Μετά το Riachuelo θα ακολουθήσει το υποβρύχιο Humaitá (S41), το οποίο θα τεθεί επίσης σε υπηρεσία το 2020, το Tonelero (S42) και το 2021 Angostura (S43) το 2022.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail