Ο SAA μετά από 7 χρόνια απλώθηκε με μιας από το Καμισλί μέχρι το βορειο-ανατολικότερο άκρο της Συρίας

Freepen.gr - Σημαντική ημέρα ήταν για τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) η Τρίτη ανέπτυξε τις μονάδες του στο ανατολικό τμήμα της πόλης του Al-Qamishli, σηματοδοτώντας την επιστροφή του για πρώτη φορά από το 2012 όταν είχαν παρουσία σε αυτό το τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο Συριακός Στρατός θα αναπτυχθεί σε ολόκληρη την πόλη ως μέρος της συμφωνίας τους με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF).

Το Al-Qamishli είχε προηγουμένως χωριστεί μεταξύ της SAA και της SDF, με την πλειοψηφία της πόλης και της περιοχής υπό τον έλεγχο της τελευταίας.









Ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο SANA, οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού άρχισαν να αναπτύσσονται στην ανατολική ύπαιθρο του Qamishli και πέρασαν από τις πόλεις al-Qahtanyia και al-Jawadyia σε απόσταση άνω των 120 χλμ. ενώ κατευθύνονται και προς το βορειο-ανατολικό άκρο και την al-Malikiyah στο πλαίσιο του ρόλου τους στην αποκατάσταση της ασφάλεια στην περιοχή και στους ντόπιους.


Ο ανταποκριτής πρόσθεσε ότι αμέσως μετά την ανάληψη του ελέγχου των καθορισμένων σημείων, οι στρατιωτικές μονάδες άρχισαν να εγκαθιστούν μηχανικές οχυρώσεις και να εξασφαλίζουν τη γύρω περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail