Τουρκία: Οι S-400 θα ενεργοποιηθούν κανονικότατα

Sputnik / Vitaliy Ankov
Freepen.gr - Το State Department δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να απαλλαγεί από τα συστήματα S-400 που έλαβε από τη Ρωσία φέτος προκειμένου να «προχωρήσει» στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, η οποία απειλούσε να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις στη χώρα.

Ωστόσο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε στις 21 Νοεμβρίου ότι η χώρα του πρόκειται να ενεργοποιήσει και να χρησιμοποιήσει τα συστήματα αεράμυνας που αγόρασε βάσει σύμβασης με τη Ρωσία που είχε υπογραφεί το 2017.

"Το S-400 θα λειτουργήσει και αυτή τη στιγμή, οι Τούρκοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται για τη χρήση των S-400 και μετά θα ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη χρήση των S-400" είπε ο Ακάρ.

Την ίδια στιγμή, ο Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία εργάζεται προς το παρόν για να κάνει δυνατή τη χρήση τόσο των S-400 όσο και των κατασκευασμένων από την Αμερική μαχητικών F-35. Ο υπουργός τόνισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να θυσιάσει ένα όπλο για να χρησιμοποιήσει άλλο, αναφέροντας την απροθυμία των ΗΠΑ να στείλουν τα αεροσκάφη της πέμπτης γενιάς στην Άγκυρα, εκτός αν ξεφορτωθεί τα S-400.

"Μπορούν τα F-35 και S-400 να λειτουργήσουν από κοινού; Ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις του ενός στο άλλο; Μπορούν να αποφευχθούν; Πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς κακό; Να μπορέσουμε να συνεργαστούμε, θα βρούμε έναν τύπο [για να επιλύσουμε το ζήτημα] ", είπε ο Ακάρ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail