Υπηρέτης ταπεινός ο Τραμπ του Ερντογάν: Του ξεκαθάρισα τη θέση μας για τους S-400 και κατάλαβε

AA
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε τη θέση της Τουρκίας σχετικά με το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400, αφού του είπε για τις περιστάσεις.

"Είπα στον κ. Trump πως η Τουρκία οδηγήθηκε να αγοράσει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία και αναγνώρισε τη θέση μας", ανέφερε ο Ερντογάν την Τρίτη σε κοινοβουλευτική συνάντηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι είπε στον αμερικανικό ομόλογό του πως ομοίως η Άγκυρα θα αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις αν οι ΗΠΑ δεν υιοθετήσουν μια συμβιβαστική στάση όσον αφορά τα F-35, καθώς επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τα S-400.

Η Τουρκία αποφάσισε το 2017 να αγοράσει το σύστημα S-400 μετά από παρατεταμένες προσπάθειες για την αγορά συστημάτων αεράμυνας από τις ΗΠΑ χωρίς επιτυχία.

Στα πρόσφατα κελεύσματα των ΗΠΑ για την αγορά συστημάτων Patriot, η Τουρκία είχε απαντήσει ότι ήταν οι ΗΠΑ που αρνήθηκαν να πουλήσουν το σύστημα οδηγώντας την Αγκυρα στη Μόσχα, η οποία της προσέφερε μια καλύτερη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών τεχνολογίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail